Eleccions Mossos

El Govern convoca eleccions per escollir els representants dels Mossos d'Esquadra al Consell de la Policia

query_builder   7 juny 2011 14:08

event_note Nota de premsa

El Govern convoca eleccions per escollir els representants dels Mossos d'Esquadra al Consell de la Policia

  • El 14 de juny s'iniciarà el procés electoral, que culminarà el juliol amb els comicis que elegiran els 16 representants sindicals
El Govern ha aprovat el decret de convocatòria d’eleccions dels representants dels membres del cos de Mossos d’Esquadra al Consell de la Policia. El 14 de juny s’iniciarà el procés electoral, que culminarà el proper mes de juliol amb la celebració dels comicis.
 
El Consell de la Policia és un òrgan de representació paritària que està integrat per 32 membres: 16 representants de l’Administració de la Generalitat i 16 representants del cos de Mossos d’Esquadra. En l’actualitat hi estan representades les organitzacions sindicals següents: SAP-UGT, CATME, SPC, SME-CCOO, APESME i AFITCME.
 
A les eleccions del proper mes de juliol s’elegiran 16 representants. L’elecció s’ha de fer sobre la base d’un representant per cada 1.200 funcionaris o fracció, de cadascuna de les escales del cos de Mossos d’Esquadra. D’acord amb aquest criteri, els 16 representants es distribuiran a raó de 12 per a l’escala bàsica, 1 per a l’escala intermèdia, 1 per a l’escala executiva, 1 per a l’escala superior i 1 per a l’escala de suport.
 
El decret determina que s’han de constituir, com a màxim, 100 meses electorals parcials no itinerants, d’acord amb el principi de proximitat geogràfica, vies de comunicació existents i nombre d’electors.
 
A totes les meses electorals parcials emetran el seu vot els membres de les escales bàsica i intermèdia del cens corresponent, que votaran els seus representants mitjançant sobres i paperetes de colors diferenciats per a cada escala. Els membres de les escales superior, executiva i de suport emetran el seu vot a les meses electorals parcials que es constitueixen a la seu central de la Direcció General de la Policia, a les seus de les respectives regions policials i al Complex Central de Sabadell, en els cens de les quals constaran d’acord amb la seva adscripció orgànica o territorial. Els sobres i les paperetes de votació d’aquestes escales també seran de colors diferenciats per a cada escala.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined