El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha fet aquesta tarda, a Barcelona, la cloenda de l’assembla anual de la Federació Avícola Catalana (FAC), en un acte que s’ha celebrat a la Llotja del Mar i en el qual ha afirmat, entre altres coses, que ofereix al sector avícola el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) per a l’adaptació a la normativa europea de benestar animal.
Un moment de l'acte
El conseller Pelegrí en un moment de la seva intervenció
 
En aquest sentit, el conseller ha afirmat que l’Administració agrària catalana està al servei del sector agroramader de Catalunya, i vol col·laborar amb ell en el foment de l’economia productiva.
 
Pelegrí ha assenyalat que per al sector avícola estan plantejats reptes importants com l’augment del costos de producció i les exigències de la Unió Europea (UE), que resulten claus per al bon desenvolupament del sector, i que cal sumar sinèrgies per concentrar la capacitat de compra de matèries primeres per a millorar el preu. “Vull fer una crida a la unitat del sector en aquesta línia”, ha afirmat.
 
El conseller s’ha referit especialment a la necessitat de l’adaptació de les explotacions avícoles catalanes a aquesta normativa europea de benestar animal i a les mesures que han impulsat conjuntament el Departament i la FAC. El màxim responsable de l’Administració agrària catalana ha afegit que “el benestar animal es pot veure com una oportunitat”.
 
Sobre l’adaptació a la normativa europea, Pelegrí  ha manifestat que “l’estat d’adaptació de les nostres explotacions avícoles és una mica preocupant. I el temps és un factor que juga en contra nostra”.
 
Per tal de donar suport al sector avícola en  aquesta adaptació a la normativa europea, el Departament d’Agricultura ha posat en marxa diverses mesures. En primer lloc, una línia de crèdit amb un import total de 10 milions d’euros, amb una inversió màxima per beneficiari i any de 750.000 euros. En segon lloc, ajuts inclosos dintre del Pla de Desenvolupament Rural per compensar la manca de finançament. En tercer lloc, amb el suport de la FCA, un pla d’adaptació el model del qual es pot trobar a les oficines comarcals del DAAM. I finalment, en quart lloc, la proposta de simplificació dels tràmits de les llicències per adaptar les granges. Aquesta simplificació  s’ha incorporat a l’avantprojecte de Llei Òmnibus, i per als empresaris ramaders suposa molts beneficis: reducció de temps, costos i duplicitats, sense perdre cap estàndard ambiental ni de qualitat.
 
El conseller ha subratllat també la necessitat de produir millor i amb més qualitat, per tal de ser més competitius, i ha afirmat que el Centre de Sanitat Avícola de Catalunya i Aragó (CESAC) és un dels millors centres de sanitat avícola d’Europa.

1  

Fitxers adjunts

Un moment de l'acte

Un moment de l'acte
JPG | 7518