Altres acords

Altres acords del Govern

query_builder   28 juny 2011 14:58

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
 
Autorització a la Caixa d’Estalvis del Penedès per desenvolupar la seva activitat financera a través d’una entitat bancària
 
El Govern ha acordat autoritzar la Caixa d’Estalvis del Penedès a desenvolupar la seva activitat com a entitat de crèdit a través de l’entitat bancària de caràcter instrumental Banco Mare Nostrum S.A, de manera concertada amb la Caja General de Ahorros de Granada, Caja de Ahorros de Murcia i “Sa Nostra” Caixa de Balears, tal com va acordar l’assemblea general de l’entitat el passat 30 de de maig. L’article 9 del Text refós de la Llei de caixes preveu que l’opció de les caixes d’estalvis per aquest exercici indirecte de la seva activitat financera ha de ser autoritzada pel Govern de Catalunya.
 
El Govern va aprovar el novembre passat l’autorització de la participació de la Caixa d’Estalvis del Penedès en un grup de base contractual amb la consideració de sistema institucional de protecció (SIP) que va donar lloc al grup econòmic Banco Mare Nostrum, S.A. L’activitat minorista es mantenia a la seu de cada caixa. Amb l’aprovació de l’exercici indirecte tota l’activitat financera de les caixes s’exercirà a través del banc.
 
 
El Govern es persona en una qüestió d’inconstitucionalitat per la Llei de mesures de conciliació dels empleats públics
 
El Consell Executiu ha acordat personar-se en la qüestió d’inconstitucionalitat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha plantejat davant del Tribunal Constitucional a la Llei 8/2006 de mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral del personal al servei de les administracions públiques de Catalunya en relació amb la Llei 7/2007, de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic. Després que el TC hagi admès a tràmit la qüestió, el Govern es personarà en el procés per formular les al·legacions corresponents.
 
La Secció Quarta de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC ha plantejat la qüestió d’inconstitucionalitat en relació a l’article 26.a de la Llei 8/2006, que preveu que el personal al servei de les administracions públiques de Catalunya pot gaudir d’una reducció d’un terç o de la meitat de la jornada de treball amb la percepció del 80% o el 60% del sou de la retribució, respectivament, per tenir cura d’un fill menor de sis anys. L’alt tribunal català entén que la regulació podria entrar en contradicció amb l’article 48.1 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, que estableix una regulació dels permisos als funcionaris. El TSJC recorda que, segons la legislació vigent, la norma catalana és d’aplicació per defecte atès que la Generalitat ha aprovat una llei pròpia per regular els permisos i que és titular de la competència en matèria del règim estatutari del personal al servei de les administracions públiques catalanes, com estableix l’article 136 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya.
 
Trasllat de l’Escola de Capacitació Agrària Eqüestre a la Seu d’Urgell
 
El Govern ha aprovat el tancament de l’Escola de Capacitació Agrària Eqüestre de l’Hospitalet del Llobregat i el trasllat de la seva activitat a l’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu, a la Seu d’Urgell, com a mesura de racionalització de l’organització. El trasllat es farà efectiu a partir del proper 1 de juliol i permetrà donar continuïtat a la tasca formativa agrària especialitzada en l’àmbit eqüestre que desenvolupa el centre.
 
El tancament està motivat perquè el Ministeri de Foment, propietari de la finca on està situada l’Escola, ha venut els terrenys al Consorci per a la Reforma de la Gran Via de l’Hospitalet. Davant d’això el Govern ha aprovat traslladar la formació eqüestre que s’impartia en aquest centre a la Seu d’Urgell en tractar-se de l’opció més idònia des d’un punt de vista estratègic, econòmic, d’infraestructura i de servei.
 
El centre de l’Hospitalet forma part de la xarxa de catorze escoles i centres de capacitació agrària de les quals disposa el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural arreu de Catalunya. Imparteixen cicles formatius de grau mitjà i superior i formació contínua per a joves que es volen incorporar a l’activitat agrària i agroalimentària. També ofereixen formació contínua per a professionals del món agrari.
 
 
108.000 euros per a l’Escola Folk del Pirineu – Tallers d’Arsèguel
 
El Govern ha aprovat destinar 108.000 euros entre els anys 2011 i 2013 a l’Escola Folk del Pirineu – Tallers d’Arsèguel, un centre estable dedicat a la formació i a la promoció de la música i la dansa d’arrel tradicional a les comarques del Pirineu.
 
Situat a la localitat d’Arsèguel, el centre va ser creat el 2010 a través d’un conveni entre el Departament de Cultura, l’Ajuntament d’Arsèguel, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i l’Associació Cultural per la Tradició Musical TRAM amb l’objectiu de dotar les comarques pirinenques de programes formatius sobre la tradició d’aquest àmbit territorial i convertir-se en una eina més de promoció de l’aprenentatge de matèries relacionades amb la cultura tradicional, bàsicament la música i la dansa.
 
Actualment l’escola desenvolupa els programes següents: Tallers d’Arsèguel de música i dansa tradicional (caps de setmana al llarg del curs acadèmic), Folk a l’escola (dedicat a portar l’aprenentatge de la música tradicional a escoles de comarques pirinenques), Pedagogia de la música i la dansa tradicionals (a través del curs regular i de la convocatòria de classes magistrals) i Colònies musicals.
 
A banda de l’aportació del Govern, en el període 2011-2013 l’Institut d’Estudis Ilerdencs destinarà 30.000 euros al centre. L’Ajuntament d’Arsèguel cedirà els espais de l’escola per un període mínim de 10 anys.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined