El Govern aprova els estatuts de l'Agència de Salut Pública de Catalunya

El Govern aprova els estatuts de l'Agència de Salut Pública de Catalunya

query_builder   12 juliol 2011 14:16

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els estatuts de l'Agència de Salut Pública de Catalunya

 
  • Entrarà en funcionament el 2012 i serà l’organisme responsable de la promoció i la protecció de la salut, la prevenció i la gestió de les alertes epidemiològiques i alimentàries.
  • Respon a la voluntat de modernització dels serveis públics, enfortint la seva capacitat resolutiva, amb austeritat i eficiència.
  • L’Agència suposa l’aplicació d’un model de governança compartit entre la Generalitat de Catalunya i el món local
 
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui els estatus de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. La seva constitució suposa la integració en un únic ens públic de tres organitzacions fins ara diferenciades i que passaran a extingir-se: la Direcció General de Salut Pública, l’Agència de Protecció de la Salut i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Aquesta simplificació permetrà oferir una cartera de serveis integrats de protecció de la salut, promoció de la salut i prevenció de les malalties, vigilància de la salut, seguretat alimentària i salut laboral.
 
Aquests serveis s’adrecen fonamentalment a la gestió dels riscos ambientals per a la salut, a la promoció dels estils de vida saludables, així com al foment de la responsabilitat de les persones i dels operadors econòmics sobre l’impacte de les seves actuacions en la salut individual i col·lectiva i en l’ús dels serveis sanitaris.
 
La nova Agència de Salut Pública de Catalunya, que estarà presidida pel conseller de Salut, suposa l’aplicació d’un model de governança compartit entre la Generalitat de Catalunya –incloent-hi els departaments amb competències en matèria d’agricultura, ramaderia i pesca, medi ambient, relacions laborals, benestar social, consum i educació- i el món local.
 
L’Agència de Salut Pública començarà a funcionar l’any 2012
En els propers mesos està prevista la constitució del Consell d’Administració de l’Agència i el nomenament del seu director o directora, amb l’objectiu d’iniciar el seu funcionament el 2012. L’Agència de Salut Pública acull prop de 1.500 professionals de la salut pública, i n’inclou dels àmbits de la medicina, veterinària, farmàcia, infermeria, biologia i psicologia, entre d’altres, que presten serveis de forma regionalitzada, organitzats en equips de salut pública, i compten amb una xarxa de laboratoris acreditats, i en estreta col·laboració amb l’atenció primària i hospitalària.
 
Amb l’aprovació dels estatuts de l’Agència de Salut Pública de Catalunya es dóna compliment al desplegament de la Llei 18/2009, de 22 d'octubre, de salut pública, aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya. Es culmina un intens procés de reforma i modernització que ha comptat amb el consens polític, amb el suport dels professionals, i amb la implicació del món local, de les entitats socials, i del món de l’empresa.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined