Regadius

El Govern destinarà 10,5 milions d'euros a modernitzar els regadius de Catalunya

query_builder   26 juliol 2011 15:20

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 10,5 milions d'euros a modernitzar els regadius de Catalunya

 
  • El Consell Executiu aprova la convocatòria d’ajuts que permetrà millorar infraestructures obsoletes que generen un consum excessiu d’aigua, augmentar l’eficiència dels sistemes de reg i afrontar les èpoques de sequera
  • L’aportació permetrà realitzar inversions per un import de 17,5 milions d’euros
El Govern destinarà 10.500.000 d’euros en el període 2012-2014 per millorar i modernitzar els regadius de Catalunya amb l’objectiu de modernitzar infraestructures obsoletes que provoquen un consum excessiu d’aigua. El Consell Executiu ha aprovat avui la convocatòria d’ajuts per a la millora de regadius, dirigida a les comunitats i les col·lectivitats de regants. Aquesta aportació permetrà realitzar, en aquest període, inversions per un import de 17.500.000 d’euros en tot el territori català.
 
Actualment hi ha zones de regadiu que es van posar en servei fa més de 25 anys i que, per tant, disposen de sistemes de reg amb una infraestructura obsoleta que provoca un consum excessiu d’aigua i grans despeses d’explotació. Aquestes infraestructures, a més, fan que els regants depenguin totalment de les disponibilitats hídriques del moment i no puguin fer front a períodes de sequera.
 
Per aquest motiu el Govern ha considerat necessari fomentar la modernització d’aquestes instal·lacions mitjançant l’aplicació de noves tecnologies que augmentin l’eficiència del transport, la distribució i l’aplicació del reg als conreus, així com l’emmagatzematge d’aigua i incidir, d’aquesta manera, en l’estalvi d’un bé escàs com és l’aigua.
 
Els ajuts van dirigits a les comunitats de regants i les col·lectivitats de regants. Per dur a terme l’actuació els beneficiaris hauran de disposar en tots els casos de la concessió d’aigua.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined