Recepta electrònica

El Govern aprova la participació de Catalunya en el Projecte Serveis Oberts Intel·ligents per a Pacients Europeus (epSOS)

query_builder   26 juliol 2011 15:20

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la participació de Catalunya en el Projecte Serveis Oberts Intel·ligents per a Pacients Europeus (epSOS)

 
  • El projecte permetrà compartir la història clínica i la recepta electrònica dels pacients a tot Europa
El Govern ha aprovat la participació de Catalunya en el Projecte Serveis Oberts Intel·ligents per a Pacients Europeus (epSOS), promogut per la Comissió Europea, que permetrà compartir la història clínica i la recepta electrònica dels pacients a tot Europa. També hi participaran el Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat i les conselleries de Sanitat d’Andalusia, les Balears, Castella La Manxa i València.
 
El projecte epSOS, el més important d’eSalut promogut per la Comissió Europea, té com a objectiu principal desenvolupar un marc pràctic de salut electrònica i una infraestructura de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que garanteixin un accés segur a la història clínica resumida i a la prescripció electrònica dels ciutadans europeus que es trobin fora del seu país habitual de residència. Mitjançant un sistema d’automatització de la informació, els professionals mèdics podran accedir a les dades de qualsevol pacient europeu en l’idioma del país on requereixin l’assistència sanitària.
 
Aquest projecte pilot transfronterer permetrà assajar en un entorn real l’accés segur a les dades compartides des dels diferents sistemes sanitaris europeus. A finals de 2011 es farà una avaluació de les proves realitzades al llarg d’aquest any per estudiar quins són els sistemes més segurs i adients per a l’intercanvi de dades.
 
La incorporació de Catalunya en aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al grau d’implantació i la interoperabilitat assolits en projectes com la recepta electrònica i la història clínica compartida, liderats pel Departament de Salut. La Fundació TicSalut i l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut seran els organismes encarregats de fer efectiva la participació de Catalunya.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined