mesures racionalització

El Govern aprova mesures de racionalització i simplificació de l'estructura del sector públic

query_builder   2 agost 2011 14:49

event_note Nota de premsa

El Govern aprova mesures de racionalització i simplificació de l'estructura del sector públic

 
  • Les mesures no afecten les funcions de les entitats suprimides o extingides, que es continuaran desenvolupant
 
El Govern ha aprovat avui un seguit de mesures de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic que s’afegeixen a les iniciatives legislatives que l’Executiu ha posat en marxa aquesta legislatura amb l’objectiu de guanyar en eficiència i austeritat. Les iniciatives legislatives impulsades fins ara pel Govern són les següents:
 
  • La Llei de mesures fiscals i financeres
  • El projecte de llei d’agilitat i reestructuració administrativa
  • El projecte de llei de simplificació i millora de la regulació
  • El projecte de llei de promoció de l’activitat econòmica
 
 
Del conjunt de mesures de simplificació endegades des del final de la legislatura anterior, es preveu una disminució neta de 64 entitats del sector públic (23,3% del total de 275 entitats majoritàries). D’aquestes, 38 (13,8%) són extincions o processos de liquidació gestionats fins el 20 de juliol de 2011 i 26 (9,5%) responen a noves supressions o desvinculacions previstes al present Acord de Govern, a la Llei de Mesures Fiscals i Financeres, i als projectes de Llei d’agilitat i reestructuració administrativa, de simplificació i millora de la regulació i de promoció de l’activitat econòmica.
 
Aquest percentatge podrà incrementar-se com a conseqüència dels processos de revisió d’entitats dels àmbits de salut, recerca i política territorial previstos en l’Acord de Govern i en la Llei de Mesures Fiscals i Financeres.
 
Cal destacar que els processos d’extinció o supressió d’entitats només suposen la desaparició dels ens, però no pas de les seves funcions, que es continuaran desenvolupant.
 
 
Objectius de racionalització, simplificació i austeritat
 
El present Acord de Govern és congruent amb els objectius del Pla de Govern 2011-2014, que estableix, entre d’altres, les següents mesures de racionalització, simplificació i austeritat:
 
  • Reduir un 20-25% els departaments, càrrecs públics i personal de confiança.
  • Pla de reducció i concentració d’empreses, organismes i consorcis públics amb l’objectiu de reduir-ne un mínim del 20-25%.
  • Racionalitzar l’estructura del sector públic de la Generalitat i els recursos que s’hi destinen.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined