• Ha advertit al PP que si vol modificar la llei, toparà amb el Parlament
  • També ha agraït a les altres forces polítiques que es manifestessin a favor del model lingüístic a les escoles catalanes
  • Ha recordat que la llengua pròpia de Catalunya és el català i així queda reflectit en l’Estatut, un text ratificat pel Tribunal Constitucional
  
El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, s’ha mostrat taxatiu sobre la situació del català a l’escola i el model d’immersió lingüística, que ha qualificat d’innegociable”. “La qüestió lingüística és un dels valor més preuats i el nervi al voltant del qual s’ha de construir la convivència i cohesió en la nostra societat”, ha reblat Homs en una entrevista a Els Matins de TV3.
 
El portaveu del Govern també ha advertit al PP que si vol modificar la llei “toparà amb una immensa majoria de les forces polítiques” al Parlament. D’altra banda, ha volgut agrair als altres partits polítics que es manifestessin a favor de la immersió lingüística, que és el que “ha fet funcionar l’escola a casa nostra”.  
 
Homs ha recordat que tot i que hi ha dues llengües oficials a Catalunya,  la llengua pròpia és el català i així queda reflectit en l’Estatut, un text ratificat pel Tribunal Constitucional.
 
 
Pressupostos de la Generalitat
 
Sobre les finances de la Generalitat per al 2012, ha assegurat que “no hi ha res prepactat amb ningú” i que l’avantatge del Govern és que pot fer “geometria variable”. Homs ha explicat que els pressupostos de la Generalitat de cara a l’any vinent estan orientats de cara a la “sostenibilitat del sistema” i ha recordat que la llei d’estabilitat pressupostària que prepara el Govern permetrà al Parlament decidir “ell mateix la qüestió relativa al dèficit”.
 
També ha manifestat que si la reforma constitucional que s’està portant a terme estigués en vigor i si “no haguéssim tingut autonomia financera”, el Govern hauria hagut de “retallat el doble”.
 
Sobre les relacions entre Catalunya i Espanya, ha explicat que històricament es basen en l’episodi en què “dos es posen d’acord i un tercer rep” i ha dit que el plantejament del Govern sobre la transició nacional cap al dret a decidir significa que “en el fons s’està intuint que una relació diferent s’haurà d’articular en relació a Espanya”.