Baldomar

El Govern aprova la constitució de l'entitat municipal descentralitzada de Baldomar

query_builder   13 setembre 2011 13:47

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la constitució de l'entitat municipal descentralitzada de Baldomar

 
  • L’expedient de constitució ha superat tots els requisits i passos legals necessaris i es dóna resposta a la reivindicació unànime dels veïns d’aquest nucli de població
 
El Consell de Govern ha aprovat el Decret de constitució de l’entitat municipal descentralitzada de Baldomar, al terme municipal d’Artesa de Segre (Segrià). Amb aquesta aprovació es tanca l’expedient l’inici del qual va sol·licitar la Junta Veïnal de Baldomar a l’Ajuntament d’Artesa de Segre el 2 d’abril de 2009. 
 
L’expedient de constitució ha complert tots els requisits i passos legals necessaris. En primer lloc, l’acord del ple amb l’informe favorable de l’Ajuntament d’Artesa de Segre va ser sotmès a exposició pública i període d’al·legacions i el 2 de novembre de 2009 es va donar per finalitzada la fase municipal de tramitació de l’expedient.
 
El Departament de Governació i Relacions Institucionals, a través de la Direcció General d’Administració Local, va informar favorablement sobre aquest expedient administratiu. La Comissió de Delimitació Territorial també va donar el vistiplau a la creació de l’entitat municipal descentralitzada de Baldomar en considerar que dóna resposta a la reivindicació unànime dels veïns d’aquest nucli de població i que l’entitat comptarà amb els recursos suficients per complir les seves atribucions sense que suposi una pèrdua de qualitat en la prestació dels serveis generals del municipi d’Artesa de Segre.
 
Finalment, la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, en sessió de 7 d’abril de 2011, va emetre un dictamen positiu, ja que concorren circumstàncies de naturalesa geogràfica, històrica, social i econòmica que justifiquen la constitució de l’EMD de Baldomar.
 
El Departament de Governació i Relacions Institucionals, l’Ajuntament d’Artesa de Segre i l’òrgan de govern de l’entitat municipal descentralitzada de Baldomar estendran conjuntament l’acta de delimitació i fitació dels límits aprovats. L’òrgan de govern que regirà la nova entitat fins a les pròximes eleccions locals es constituirà conforme al que disposa el Decret 78/1998, de 17 de març, pel qual es regulen les comissions gestores municipals.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined