event_note Nota de premsa

Per primera vegada, el Departament concedeix un accèssit al finalista

Hèctor Galizia ha estat elegit Millor Jove Artesà Alimentari Innovador

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, presidirà aquesta tarda el lliurament de diplomes de Mestres Artesans Alimentaris de l’any 2010, i el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador de l’any 2010, al Palau de la Generalitat.
 
El Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador s’ha concedit a Hèctor Galizia Llobet, pastisser de Terrassa. Galizia té una excel·lent trajectòria professional, i ha creat un negoci familiar de pastisseria en què treballa creant, adaptant i recuperant diferents elaboracions de pastisseria, especialment les vinculades al món de la neula.
 
Per primera vegada, el Departament ha concedit un accèssit al finalista, que ha estat Enric Rosell Gili, cansalader-xarcuter de l’Ordal. Enric Rosell Gili, té com a objectiu prioritari recuperar receptes antigues d’embotits utilitzant la màxima qualitat de les carns emprades i dels ingredients i la mínima quantitat d’additius possible. Concretament, ha fet un treball important amb la botifarra catalana sense additius sintètics.
 
El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural va crear el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador per guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny de productes artesans. Aquest premi també pretén fomentar les actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguin pautes per millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya. Aquesta setena convocatòria pública del premi té una dotació pressupostària de 6.000 euros, 4.000 per al premiat i 2.000 per al finalista.
 
El guardó està destinat als joves artesans alimentaris de Catalunya, menors de quaranta anys en el moment de la sol•licitud, que disposin del carnet d’artesà alimentari; desenvolupin la seva activitat en una empresa artesanal alimentària reconeguda per l’Administració; hagin treballat de manera destacada en qualsevol de les actuacions descrites anteriorment, i hagin obtingut, com a conseqüència d’aquestes actuacions, resultats beneficiosos pel que fa a la qualitat, la bona imatge i la competitivitat de les produccions artesanes alimentàries.
 
En el decurs de l’acte, també es lliuraran 32 diplomes de Mestre Artesà Alimentari corresponents a l’any 2010, dels quals deu són flequers, deu pastissers, vuit cansaladers-xarcuters, dos xurrers i dos formatgers que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixement en el camp de l’artesania alimentària. Per demarcacions, tretze pertanyen a les comarques de Barcelona, sis a les de Lleida, nou a les de Girona, tres a les de Tarragona i una a les de les Terres de l’Ebre.
 
Es consideren mestres artesans/es alimentaris/àries aquells qui compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l'artesania alimentària, han exercit com a artesans/es alimentaris/àries durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d'artesà/ana alimentari/ària.
 
 
Relació de diplomes:
 
 
NOM
OFICI
POBLACIÓ
COMARCA
Germà Casals
Pastisser
Sant Boi de Llobregat
Baix Llobregat
Francesc Xavier Casanovas
Cansalader-xarcuter
Terrassa
Vallès Occidental
Jordi Civit
Forner
Barcelona
Barcelonès
Joan Garriga
Forner
Malgrat de Mar
Maresme
Josep Grados
Cansalader-xarcuter
Santa Margarida de Montbui
Anoia
José Martínez
Xurrer
Santa Coloma de Gramenet
Barcelonès
Joan Muntada
Pastisser
Castellar del Vallès
Vallès Occidental
Jaume Oms
Pastisser
Arenys de Munt
Maresme
Ramon Prat
Forner
Mollet del Vallès
Vallès Oriental
Joan Roig
Pastisser
Barcelona
Barcelonès
Joan Ros
Xurrer
la Palma
Baix Llobregat
Jordi Vivet
Cansalader-xarcuter
Sentmenat
Vallès Occidental
Anna Boix
Fornera
Barcelona
Barcelonès
Jorge Fernández
Pastisser
Girona
Gironès
Ángel García
Pastisser
Figueres
Alt Empordà
Jaume Ill
Cansalader-xarcuter
Banyoles
Pla de l’Estany
Joaquim Martell
Formatger
Fonteta
Baix Empordà
Josep Oliveras
Forner
Riudarenes
Selva
Albert Planagumà
Cansalader-xarcuter
Olot
Garrotxa
Ignasi Salamo
Forner
Campdevànol
Ripollès
Albert Vidal
Forner
Sant Joan les Fonts
Garrotxa
Pere Vilanova
Cansalader-xarcuter
Tortellà
Garrotxa
Antoni Ampurdanés
Forner
Torregrossa
Pla d’Urgell
José Ignacio Báez
Formatger
Sort
Pallars Sobirà
Josep Miquel Canut
Forner
Vilaller
Alta Ribagorça
Jordi Pallarés
Pastisser
Oliana
Alt Urgell
Maria Teresa Pinós
Cansalader-xarcuter
Ponts
Noguera
Joaquim Ribes
Pastisser
Torrefarrera
Segrià
Arend Werner
Cansalader-xarcuter
Tarragona
Tarragonès
Jordi Puig
Pastisser
Reus
Baix Camp
Enrique Sabater
Pastisser
l’Ampolla
Baix Ebre
Juan Manuel Ulloa
Forner
Tarragona
Tarragonès