event_note Nota de premsa

La Generalitat explica les actuacions en sòl industrial i la política agrícola a la Fira de Setembre d'Igualada

  • El certamen se celebra des d’avui i fins diumenge, 25 de setembre, al recinte firal de la capital de l’Anoia

  • Els departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural presenten les principals actuacions a la Catalunya Central
La Generalitat exposa les actuacions de sòl per a activitats econòmiques i promoció de l’habitatge de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i difon la política agrícola, ramadera i alimentària a la Catalunya central -a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA) - a la Fira multisectorial de Setembre d’Igualada. La Fira es pot visitar des d’avui i fins al 25 de setembre al recinte firal d’Igualada.
 
A l’estand de la Generalitat, instal·lat al recinte firal, L’INCASÒL dóna a conèixer diverses actuacions de sòl per a activitats econòmiques, promoció d’habitatge protegit i rehabilitació de patrimoni històric a la Catalunya central. Entre tots els sectors que l’INCASÒL promou actualment a les comarques centrals, destaquen els tres de la comarca de l’Anoia i que són en fase de comercialització: Can Parera (Castellolí), els Plans de la Tossa (Santa Margarida de Montbui) i la Riera de Castellolí (Vilanova del Camí). A més, l’Institut Català del Sòl mostra el pla de comercialització de les parcel·les, el qual aporta millores de finançament i flexibilitat contractual per facilitar la instal·lació d’empreses.
 
D’altra banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de PRODECA, i amb la col·laboració de l’Oficina Comarcal de l’Anoia, també participa en la Fira per difondre les línies d’actuació en els àmbits de l’agricultura, la ramaderia, la formació i la política alimentària.  En concret, s’hi donen a conèixer els productes amb distintiu de qualitat com els vins DO Penedès, DO Pla de Bages i DO Catalunya; el producte de proximitat Cigronet de l’Alta Anoia i informació sobre la producció ecològica.
 
Així mateix, s’hi fa difusió sobre les línies d’actuació de l’Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega, del Centre de Capacitació Agrària de Manresa, i el Programa Leader de la Catalunya central. A més, a l’estand del Departament, s’hi organitzarà un tast del Cigronet de l’Alta Anoia el proper dissabte 24 de setembre, a les 13.30 hores.