dret privat

El Govern dota la Comissió de Codificació de Catalunya d'entitat pròpia, independent de l'Observatori de Dret Privat, que passa a ser òrgan consultiu

query_builder   27 setembre 2011 15:17

event_note Nota de premsa

El Govern dota la Comissió de Codificació de Catalunya d'entitat pròpia, independent de l'Observatori de Dret Privat, que passa a ser òrgan consultiu


  • El Consell Executiu ha aprovat el decret de reestructuració d’aquests òrgans, amb l’objectiu de fer-los més àgils i operatius
El Govern dota la Comissió de Codificació de Catalunya d’entitat pròpia i independent de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya, que passa a ser un òrgan consultiu i d’assessorament. El Consell Executiu ha aprovat avui el decret que reestructura aquests òrgans amb l’objectiu de fer-los més àgils i operatius. La Comissió de Codificació de Catalunya és l’instrument especialitzat de l’acció política del Govern en matèria de dret privat, mentre que l’Observatori és l’òrgan col·legiat representatiu, de consulta i assessorament de la Comissió.
 
El decret al qual avui ha donat llum verd el Govern regula la composició, organització i funcionament de la Comissió de Codificació com a òrgan col·legiat, sota la supervisió de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques, que té encomanada com a tasca fonamental la finalització del Codi Civil de Catalunya.
 
S’estableix una nova estructura molt més àgil, amb una direcció que coordinarà els treballs i una secretaria de suport als seus membres, amb tres òrgans executius: Ple, Comissió Permanent i Seccions. Les modificacions aprovades pel que fa a la seva composició responen a la necessitat de fer-la més operativa, àgil i eficient.
 
La voluntat del Govern és que la Comissió de Codificació de Catalunya esdevingui l’instrument especialitzat de l’acció política de l’Executiu en matèria de dret privat i que actuï com a centre de seguiment, estudi, debat i divulgació del dret català.
 
Per la seva banda, l’Observatori de Dret Privat de Catalunya esdevé l’òrgan col·legiat representatiu, de consulta i assessorament de la Comissió de Codificació. Dins de l’Observatori hi són representades totes les institucions del món jurídic i judicial (col·legis professionals d’advocats, notaris, registradors, procuradors dels tribunals, Consell General del Poder Judicial, Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya...) i els partits polítics.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined