Conveni Govern Colòmbia

El Govern col·laborarà amb la República de Colòmbia en matèria d'obra pública i transport

query_builder   11 octubre 2011 13:52

event_note Nota de premsa

El Govern col·laborarà amb la República de Colòmbia en matèria d'obra pública i transport

  • Els dos executius intercanviaran informació, tecnologia i experiències
El Govern de la Generalitat i la República de Colòmbia col·laboraran en matèria d’obra pública i transport ferroviari. El Consell Executiu ha autoritzat avui la signatura d’un conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Ministeri de Transports colombià per facilitar l’intercanvi de coneixements i de tecnologia.
 
L’acord estableix la voluntat del Govern i de la República de Colòmbia de fomentar aliances i associacions estratègiques entre institucions i empreses per tal d'emprendre projectes d'interès comú, particularment iniciatives vinculades a la qualitat de les infraestructures de transport, els nivells de servei i accidentalitat a la xarxa concessionada i no concessionada, i possibles solucions per minimitzar riscos.
 
Concretament, es vol establir un marc de cooperació per compartir experiències, tecnologia i informació relacionada amb metodologies de control de costos, temps i qualitat en les inversions d’obra pública. A més, l’acord pretén facilitar que les dues administracions intercanviïn coneixements de les pròpies experiències en l’àmbit ferroviari, tant projectes d’infraestructura com prestació de serveis, a través de la participació activa en termes administratius i de suport dels recursos humans de les parts.
 
En aquest sentit, l’acord preveu dur a terme les accions següents:
 
  • Intercanvi d'Informació científica, tecnològica i de documentació sobre les polítiques, lleis i reglamentacions.

 

  • Intercanvi de personal professional, tècnics, investigadors, especialistes i/o funcionaris.
 
  • Participació en cursos, seminaris, simposis i conferències organitzats a cada país, en les àrees de metodologies de control i seguiment d'obres públiques.

 

  • Col·laboració en la formació i capacitació del personal tècnic professional i administratiu.

 

  • Promoció de projectes de transport i infraestructura.

 

  • Intercanvi de processos de normalització
 
Precisament, la primera col·laboració entre ambdues administracions que es durà a terme en el marc d’aquest conveni serà un encàrrec de l’entitat pública colombiana INVIAS a GISA per implementar el sistema de gestió d'obres TCQ2000 de l'ITEC.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined