Guardons d'Honor del Turisme de Catalunya 2011

El Govern atorga els Guardons d'Honor del Turisme 2011 a l'empresari Juli Soler i Lobo i a la Federació d'Agroturisme de les Comarques d'Interior

query_builder   8 novembre 2011 15:02

event_note Nota de premsa

El Govern atorga els Guardons d'Honor del Turisme 2011 a l'empresari Juli Soler i Lobo i a la Federació d'Agroturisme de les Comarques d'Interior

  • El Govern ha acordat atorgar la Medalla d’Honor del Turisme de Catalunya al director del restaurant El Bulli de Roses per la seva contribució a imprimir notorietat, prestigi i projecció internacional a la gastronomia catalana
 
  • L’Executiu també ha acordat reconèixer amb la Medalla d’Honor del Turisme de Catalunya l’aportació de la FACI al desenvolupament d’un model de turisme rural de qualitat, respectuós amb el medi ambient i el patrimoni arquitectònic
El Govern ha acordat avui atorgar els Guardons de Turisme 2011, que distingeixen la trajectòria dels empresaris i entitats del sector turístic català. La Medalla d’Honor del Turisme de Catalunya s’ha atorgat al director del restaurant El Bulli de Roses, Juli Soler i Lobo, i la Placa d’Honor del Turisme de Catalunya, a la Federació d’Agroturisme de les Comarques d’Interior (FACI).
 
La Generalitat de Catalunya reconeix anualment amb els Guardons del Turisme professionals, empreses i entitats del sector que, amb el seu esforç, han contribuït al desenvolupament del turisme al país.
 
 
Juli Soler i Lobo
 
 
El Govern ha decidit atorgar la Medalla d’Honor del Turisme a l’empresari Juli Soler i Lobo, per la seva contribució a donar notorietat, prestigi i projecció internacional a la gastronomia catalana.
 
Amb una trajectòria de més de 30 anys en el camp de l’hostaleria, Juli Soler és, juntament amb Ferran Adrià, l’artífex d’haver convertit el restaurant El Bulli de Roses en un referent a escala internacional. Ha estat també el creador d’un nou concepte de negoci basat en la marca Ferran Adrià i El Bulli i un dels responsables del projecte El Bulli Foundation, que té previst obrir les seves portes el 2014.
 
Impulsor de la cuina innovadora, creativa i d’experimentació, Juli Soler ha treballat amb cuiners de primer ordre com Yves Kramer, Jean-Paul Vinay, Christian Lutaud, Fermí Puig i Xavier Sagristà, entre d’altres, i ha fet significatives aportacions a la gastronomia d’avantguarda, amb la instauració d’un model de coordinació i complementarietat entre el treball de cuina, el treball de sala i els sommeliers.
 
 
 
La Federació d’Agroturisme de les Comarques d’Interior (FACI)
 
 
Així mateix, el Govern de la Generalitat atorga la Placa d’Honor del Turisme a la Federació d’Agroturisme de les Comarques d’Interior (FACI). Constituïda l’any 1995, engloba 130 cases de turisme rural (103 masoveries, 21 cases de poble independents i 6 masies) de les comarques del Bages, el Solsonès, l’Anoia, el Berguedà, la Segarra, i Osona.
 
Amb aquest guardó, el Govern reconeix la contribució de l’entitat al desenvolupament d’un model d’agroturisme i turisme rural basat en la qualitat i el respecte pel medi ambient i el patrimoni natural, cultural i paisatgístic. Aquest model cerca millorar la qualitat de vida de les zones rurals oferint als seus habitants obtenir rendes complementàries a les generades pel sector agrari, ajudant a mantenir la població en nuclis desfavorits i amb tendència a l’emigració, i creant nous llocs de treball per a persones que es vulguin dedicar a alguna activitat lligada a l’agroturisme o turisme rural.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined