L’Agència Catalana de Cooperació i el Fons Català de Cooperació han organitzat aquesta setmana a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona quatre jornades de formació especialitzada per als tècnics de cooperació dels municipis, així com per càrrec electes. L’objectiu és ajudar els ajuntaments perquè promoguin i millorin les polítiques de cooperació, així com posar a la seva disposició instruments d’avaluació de projectes i accions de cooperació que els permetin millor l’eficàcia i la qualitat de la cooperació municipal.

El director general de Cooperació, Carles Llorens, ha inaugurat la sessió de Barcelona juntament amb l’alcaldessa de La Garriga i nova presidenta del Fons, Meritxell Budó, i el diputat de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García. Llorens ha defensat que cada actor de cooperació posi èmfasi en allò que sap fer millor, “de la mateixa manera que les universitats del Nord han d’ajudar les del Sud, els municipis del Nord han d’ajudar a ser més eficients els ajuntaments del Sud”. I, en el cas català, ha destacat que convé “treure el màxim rendiment dels tres principals actors de cooperació catalans, la Generalitat, el Fons Català i la Diputació de Barcelona”.
“La cooperació internacional com a política pública municipal, la importància de la qualitat i l’avaluació en el context actual” compta amb la col·laboració de les diputacions de Lleida, Girona i Barcelona, així com de l’Ajuntament de Tarragona. Aquestes són les segones jornades de formació que s’organitzen i coincideixen enguany amb la celebració del 25è aniversari del Fons. La novetat d’aquesta edició és la presentació d’una bona pràctica en l’àmbit de l’avaluació en clau local, la relació Sant Boi de Llobregat amb San Miguelito (Nicaragua), i l’anàlisi sobre la cooperació descentralitzada de l’exalcalde d’Elx i professor universitari, Manel Rodríguez.