Oficines

El Govern negocia la venda de 26 edificis d'oficines propietat de la Generalitat

query_builder   13 desembre 2011 15:12

event_note Nota de premsa

El Govern negocia la venda de 26 edificis d'oficines propietat de la Generalitat

 
  • S’amplia fins al 31 de gener de 2012 el termini per tancar els serrells de l’operació
 
  • L’oferta presentada per l’empresa Moor Park & Och-Ziff és la que més s’ajusta a les condicions exigides pel Govern
 
El Govern ha acordat avui ampliar el termini d’execució del contracte de venda de 26 immobles de la Generalitat fins al 31 de gener del 2012, per intentar millorar les condicions contractuals de l’oferta presentada per Moor Park & Och-Ziff. L’acord de Govern que establia el procés per dur a terme aquesta alienació fixava el 16 de desembre com a data màxima per formalitzar l’escriptura pública corresponent a la compravenda dels edificis.
 
L’informe de valoració de les empreses mediadores, les UTE formades per Aguirre Newman i Deloitte per al lot 1, i Jones Lang Lasalle i Roca Junyent per al lot 2, ha conclòs que, de totes les ofertes presentades, la de Moor Park & Och-Ziff és la que més s’ajusta a les condicions mínimes de preu, durada i renda que exigia el Govern. Tot i així, la complexa situació econòmica dels mercats financers aconsella endarrerir el termini per negociar amb l’empresa la resta de condicions contractuals i no essencials que queden pendents, com ara l’estructura financera de l’operació o els acords de manteniment dels edificis.
 
Amb aquesta pròrroga, l’Executiu vol disposar de més temps per assegurar un millor resultat de l’operació, però no descarta poder arribar a acords amb l’empresa abans del 31 de desembre del 2011. Un cop tancades les negociacions, previ informe favorable de l’Assessoria Jurídica del Departament d’Economia i Coneixement, el Govern adjudicarà a Moor Park & Och-Ziff l’adquisició dels 26 immobles inclosos als 2 lots objecte d’aquest contracte.
 
 
26 edificis per 450 milions d’euros
 
El Govern va treure a concurs la venda de 26 edificis d’oficines propietat de la Generalitat per un pressupost mínim de sortida de 450 milions d’euros. Els immobles estan situats a Barcelona i ocupats per dependències administratives de diferents departaments de la Generalitat. L’Executiu continuarà ocupant els edificis i, a canvi, abonarà un lloguer màxim de 37 milions d’euros l’any. Actualment, ja paga 29 milions en concepte de censos emfitèutics per aquests mateixos edificis i, per tant, amb aquesta transacció només augmentarà un màxim de 8 milions la despesa anual en lloguers.
 
L’operació s’emmarca dins el programa de privatitzacions que el Govern ha dissenyat per aconseguir liquiditat. Es tracta d’uns ingressos atípics que s’han previst per fer front a la situació de les finances de la Generalitat, la mateixa fórmula que han utilitzat altres empreses i entitats en els darrers anys.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined