L’Obra Social de CatalunyaCaixa ha creat una unitat mòbil per realitzar aquesta promoció de bons hàbits alimentaris

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha destacat aquest matí a Barcelona el paper de la Fundació Alícia en la promoció de la dieta mediterrània, tant en la investigació gastronòmica com en la difusió dels hàbits alimentaris saludables, i ha subratllat la funció social de la nova iniciativa Bus Alícia, que compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).
El conseller Pelegrí ha fet aquestes declaracions en el decurs de la presentació, a la Pedrera, de l’esmentat Bus Alícia, que surt a les carreteres de tot Catalunya per explicar als ciutadans com menjar millor, d’acord amb la dieta mediterrània, considerada pels científics com la més sana del món.
En aquest sentit, l’Obra Social de CatalunyaCaixa ha creat una unitat mòbil perquè la Fundació Alícia porti a tot arreu la promoció de bons hàbits alimentaris. El bus ha iniciat el recorregut a la Pedrera, on s’ha fet la presentació oficial.
A més de Pelegrí, hi han assistit Manel Rossell, president de CatalunyaCaixa Obra Social; Marta Lacambra, directora general; Marga Viza, responsable d’Exposicions, i Toni Massanés, director de la Fundació Alícia.
En el decurs de la seva intervenció, el conseller ha destacat el paper de la Fundació Alícia en la promoció de la dieta mediterrània, tant en la investigació gastronòmica com en la difusió dels hàbits alimentaris saludables. I ha subratllat que el projecte consolidat de la Fundació, avalat per l’Administració agrària catalana, molts cuiners i diversos agents socials i econòmics, “ens ha de fer veure amb optimisme la continuïtat de la nostra hegemonia mundial en el món de la cuina. Es tracta d’una institució que ens aporta un valor afegit molt destacat”.
Pelegrí ha afegit que aquesta unitat mòbil “pot complir una funció social molt interessant, ja que estarà oberta al públic escolar, el públic familiar i al gran públic, per tal realitzar una tasca de gran importància per a la nostra societat: ensenyar a menjar millor. D’aquesta manera, la Fundació Alícia surt de la seva seu, a Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages, per apropar-se a la gent amb tallers exposicions i conferències per realitzar pedagogia sobre com menjar de forma saludable”.
1