Nomenaments

NOMENAMENTS

query_builder   20 desembre 2011 15:14

event_note Nota de premsa

NOMENAMENTS

El Govern ha aprovat els nomenaments següents:

 
Francesc de Paula Gambús i Millet, director general de Relacions Exteriors
 
Nascut a Barcelona l’any 1974.
 
Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
 
Ha treballat com a assessor parlamentari al Parlament Europeu entre els anys 1998 i 2004 i al Congrés dels Diputats entre 2005 i 2007.
 
De juliol de 2007 a gener de 2011 va ser el coordinador de la regidoria de Comerç i Consum de l’Ajuntament de Badalona. Des de gener de 2011 exerceix el càrrec de cap de gabinet de la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals.
 
 
Jordi Palou Loverdos, director del Memorial Democràtic
 
Nascut a Barcelona l’any 1966.
 
És llicenciat en Dret (Universitat Abat Oliba/UB), màster en Dret Penal (UB), doctorand en Dret Penal amb suficiència investigadora (UB), postgraduat en resolució de conflictes (URL) i màster en Mediació i Resolució de Conflictes (URL).  
 
Advocat col·legiat a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, és soci fundador del despatx d’advocats professional Palou–Rognoni, Advocats Associats, amb més de vint anys d’exercici lliure de la professió.
 
Mediador en conflictes i membre fundador d’Aequitas, Centre de Mediació i Resolució Alternativa de Conflictes, especialitzat en mediació en l’àmbit familiar, comunitari, conflictes identitaris, intraorganitzacional, interorganitzacional i internacional, així com iniciatives de diàleg internacional, processos de reconciliació, treball amb les veritats als conflictes, la memòria històrica, la reparació a les víctimes, el reconeixement institucional i d’altres mecanismes de justícia transicional a diversos països.
 
Facilitador principal de la iniciativa internacional de Diàleg IntraRwandès: lidera una iniciativa internacional que facilita el diàleg entre població civil, líders d’opinió i polítics en relació amb el conflicte originat per la guerra civil a Rwanda, iniciativa coneguda com a Diàleg Intrarwandès, que ha rebut el suport i reconeixement del Parlament espanyol i del Senat de l’Estat de Vermont (EUA). Representant legal de les víctimes catalanes, espanyoles i rwandeses i del Fòrum Internacional per la Veritat i la Justícia a l’Àfrica dels Grans Llacs en una iniciativa de justícia universal davant els tribunals espanyols, que ha rebut reconeixement nacional i internacional.
 
És un dels 300 advocats del món acreditats per actuar davant la Cort Penal Internacional amb seu a La Haia (Països Baixos).
 
Lidera, des de fa anys, investigacions de justícia transicional, lluita contra la impunitat, anàlisi de conflictes bèl·lics i violents, mediació en conflictes, memòria històrica i diàleg postconflicte a diversos conflictes del món. És formador d’aquestes matèries a diverses universitats de Catalunya, Espanya, Europa i Nord-amèrica.
 
És membre de diverses organitzacions cíviques en favor de la construcció de la pau i d'assistència a infants desvalguts.
 
Josep Serra Villalba, director del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)
 
Nascut a Barcelona l’any 1969.
 
Llicenciat en Història de l’Art (especialitat en Contemporani) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
 
Entre desembre de 1996 i gener de 2000, va ser successivament coordinador responsable d’exposicions itinerants, coordinador d’exposicions de producció pròpia del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i responsable de patrocinis.
 
Entre abril de 2002 i juny de 2005 va exercir com a responsable de Serveis Culturals i com a coordinador general de la Fundació Caixa Catalunya, on prèviament havia estat el coordinador de la commemoració del 75è aniversari de l’entitat. Entre juliol del 2005 i octubre de 2006 va ser subdirector general de Museus i Promoció del Patrimoni Cultural de la Generalitat, des d’on va impulsar el Programa de gestió de les infraestructures culturals.
 
Des de l’octubre de 2006 dirigeix el Museu Picasso de Barcelona, des d’on ha impulsat el Pla estratègic de la institució per al període 2007-2013. Des d’aquest càrrec ha estat també el responsable, entre d’altres tasques, de la definició, execució i posada en marxa del Centre de Coneixement i Recerca i del seu programa científic, de la creació de programes educatius i universitaris del Museu o de la transformació progressiva del model de gestió per a dotar de forma jurídica pròpia la institució.
 
Des de l’any 2010, Serra Villalba és codirector i professor del Postgrau de Museologia de la Universitat Pompeu Fabra. També des del 2010 és professor convidat en el Màster oficial en Gestió del Patrimoni de la Universitat de Barcelona i, des de l’any 2009, professor convidat al Seminari internacional The Arts in Barcelona de la Boston University. Així mateix, és autor de nombrosos catàlegs i ha comissariat destacades exposicions.
 
El Patronat del MNAC va proposar el nomenament de Josep Serra Villalba com a director del Museu en la reunió extraordinària celebrada el 24 de novembre passat. Substituirà Maria Teresa Ocaña, que ha dirigit el Museu durant els últims 5 anys i que també va accedir al càrrec mitjançant un concurs.     
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined