Acreditació competències professionals

El Govern amplia el procediment d'acreditació de competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral

query_builder   20 desembre 2011 15:17

event_note Nota de premsa

El Govern amplia el procediment d'acreditació de competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral

  • L’ampliació abastarà 1.675 places de 7 famílies professionals diferents en el marc del programa Acredita’t que desenvolupen conjuntament els departaments d’Empresa i Ocupació i d’Ensenyament
 
El Govern ha aprovat avui ampliar el procediment de competències professionals adquirides a través de l’experiència professional o per vies no formals de formació del qual es podran beneficiar fins a 1.675 persones. La iniciativa s’emmarca en el programa Acredita’t, que desenvolupen conjuntament els departaments d’Empresa i Ocupació i d’Ensenyament i que contribueix de forma significativa a la inserció laboral, a la millora de la qualificació i, per tant, a la millora de l’ocupabilitat i a la lliure circulació del mercat laboral, així com a la progressió personal i professional de la ciutadania. Actualment més del 45 per cent de la població activa a Catalunya no compta amb una acreditació reconeguda de la seva qualificació professional.
 
El Govern de la Generalitat convocarà procediments d’acreditació per a 1.675 places de 7 famílies professionals diferents: fabricació mecànica, energia i aigua, arts gràfiques, química, electricitat i electrònica, informàtica i comunicacions, i serveis socioculturals a la comunitat. En concret, les qualificacions professionals incloses en aquesta convocatòria són: la mecanització per arrencament de ferritja; les operacions auxiliars de fabricació mecànica; la fabricació i muntatge d’instal·lacions de canonada industrial; la soldadura, l’eficiència energètica d’edificis; la reprografia; les impressions òfset, en flexografia i digital; el guillotinat i plegat; el disseny de productes gràfics; les operacions bàsiques de planta química; l’anàlisi química; la gestió i control de plana química; el muntatge i manteniment d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió; el muntatge i reparació de sistemes microinformàtics, i la docència a la formació per a l’ocupació.
 
Per tal de fer efectiva l’ampliació del procés d’acreditació de competències professionals, el Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha subscrit un conveni de col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) per a la realització de processos d’avaluació i acreditació de les competències professionals adquirides a través de l’experiència professional i/o de vies no formals de formació. A través d’aquest acord el SEPE aporta 714.000 euros per finançar els procediments d’acreditació dels sectors objecte de la sol·licitud presentada pel SOC.
 
El 4 de novembre passat el Govern va obrir una convocatòria d’aquest procediment d’acreditació de competències professionals que van dur a terme conjuntament els departaments d’Empresa i Ocupació i d’Ensenyament  mitjançant una resolució del dia 20 d’octubre. En total es van convocar 8.118 places en àmbits com la dependència, l’educació infantil, el trasllat sanitari, el condicionament físic, l’hoteleria, l’automoció, els biocides i l’aigua.  
 
A Catalunya, més del 45% de la població activa no compta amb una acreditació reconeguda de la seva qualificació professional. A més, existeix un volum important d’aprenentatge no formal sense reconeixement, especialment en col·lectius de treballadors de baixa qualificació o en atur, que pot provocar situacions de transició difícils dins del mercat laboral amb el consegüent risc d’exclusió social.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined