Mesures de tresoreria

El Govern aprova el Decret llei de mesures urgents per fer front a l'impagament dels 759 milions de la DA3

query_builder   20 desembre 2011 15:20

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret llei de mesures urgents per fer front a l'impagament dels 759 milions de la DA3

  • Preveu el possible ajornament del pagament del 20 per cent de la paga extraordinària de Nadal per al personal funcionari, estatutari i laboral de l'Administració
 
  • Les greus tensions que afecten la tresoreria de la Generalitat arran de l'incompliment del Govern espanyol i la dificultat d'obtenir fons al mercat fan necessari impulsar mesures retributives amb caràcter urgent i extraordinari
 
El Consell Executiu ha aprovat avui el Decret llei de mesures urgents en matèria de tresoreria per fer front amb caràcter urgent i extraordinari a les greus tensions de tresoreria que afecten el Govern de la Generalitat. El Govern ha hagut de fer ús de la facultat legislativa excepcional del Decret llei, regulada per l'article 64 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, davant l'impagament per part del Govern espanyol dels 759 milions d'euros de la liquidació de la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut corresponent al 2008 i que s'havia de fer efectiu aquest 2011, juntament amb la dificultat d'obtenir fons al mercat.
 
El Decret aprovat avui pel Govern estableix el possible ajornament de com a màxim un 20 per cent de l'import total de la paga extraordinària d'aquest desembre al personal funcionari, estatuari i laboral de la funció pública. La mesura s'estén al personal docent de pagament delegat i al personal funcionari i interí al servei de l'Administració de Justícia corresponent a l'àmbit competencial català.
 
Per a la correcta aplicació de l'acord, el Decret estableix que queden suspesos parcialment tots els acords i pactes sindicals signats en l’àmbit del personal funcionari i estatutari en els termes estrictament necessaris. Així mateix, esdevenen inaplicables les clàusules contractuals o les condicions regulades pels convenis col·lectius en l’àmbit del personal laboral que contradiguin el que disposa el Decret llei.
 
El Govern, a proposta del conseller d'Economia i Coneixement, determinarà la procedència de fer efectiu el pagament i, si escau, el percentatge que correspon aplicar, dins dels límits previstos al Decret. El document autoritza el Govern a fer efectiu el pagament de les quantitats objectes d'ajornament, en cas que el Govern espanyol transfereixi a la Generalitat els 759 milions d'euros de la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut. La Intervenció General adoptarà les mesures necessàries per al control del compliment del que disposa aquest Decret llei.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined