El Govern autoritza l'ICAEN a destinar 14 milions a la contractació d'empreses de serveis energètics

El Govern autoritza l'ICAEN a destinar 14 milions a la contractació d'empreses de serveis energètics

query_builder   27 desembre 2011 13:50

event_note Nota de premsa

El Govern autoritza l'ICAEN a destinar 14 milions a la contractació d'empreses de serveis energètics

  • La mesura pretén racionalitzar la despesa energètica en l’administració catalana i local i consolidar la figura de les empreses de serveis energètics
 
  • Catalunya gestionarà autònomament la partida procedent de l’Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energía (IDAE)
 
El Govern ha autoritzat l’Institut Català d’Energia (ICAEN) a subscriure un conveni de col·laboració amb l’Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energía (IDAE) per destinar a Catalunya 14,2 milions d’euros corresponents al Pla d’Impuls a la Contractació de Serveis Energètics. Tal com preveu l’acord, l’ICAEN gestionarà aquesta partida, que aportarà l’institut espanyol en el marc del Pla d’Acció 2008-2012 de l’Estratègia d’Estalvi i Eficiència Energètica.
 
L’objectiu és incentivar les administracions a contractar empreses de serveis energètics (ESE) amb el doble objectiu d’aconseguir una racionalització de la despesa energètica en el sector públic i de consolidar aquest nou sector d’activitat. En l’àmbit municipal, es preveu que els recursos provinents d’aquest conveni incentivin actuacions i inversions per valor de 46,7 milions d’euros en mesures d’estalvi i eficiència energètica. Les ESE són empreses que es dediquen a aconseguir estalvis d’energia per compte de tercers. Es fan càrrec de la seva gestió energètica i de les inversions necessàries i obtenen el seu benefici a compte dels estalvis que generen.
 
L’estalvi i l’eficiència energètica és un dels eixos prioritaris de la política energètica del Govern i serà una de les línies bàsiques del Pla de l’Energia i Canvi Climàtic 2012-2020, en procés d’elaboració, juntament amb la garantia i qualitat del subministrament energètic, l’increment de l’autonomia energètica i la sostenibilitat del model energètic.
 
En aquesta línia el Govern ja va aprovar el mes d’agost passat el Pla d’estalvi i eficiència energètica en els edificis públics, que té com a objectiu aplicar mesures d’estalvi i d’eficiència energètica en les seves dependències per estalviar fins a un 12% d’energia l’any 2014. El pla preveu mobilitzar 296 milions d’euros en inversions en matèria d’estalvi i eficiència energètica i estalviar 420 milions d’euros la factura energètica en el període 2011-2026.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined