El Govern aprova la creació de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona

El Govern aprova la creació de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona

query_builder   27 desembre 2011 13:50

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona

  •  El seu àmbit d’actuació es correspon als 35 municipis que integren l’Àrea Metropolitana  de Barcelona, a excepció de la Ciutat Comtal
 
El Govern ha aprovat avui la creació de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona. El Consell Executiu ha donat llum verd al Decret de creació i regulació de la composició i el funcionament de l’organisme, que tindrà com a àmbit d’actuació el mateix que el de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a excepció de la capital catalana, que compta amb una comissió pròpia.
 
Així, la nova Comissió Territorial d’Urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona tramitarà els expedients urbanístics dels 35 municipis següents: Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Adrià del Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramanet, Tiana, Torrelles de Llobregat i Viladecans.
 
La Comissió Territorial d’Urbanisme estarà vigent fins que s’aprovi definitivament el Pla director urbanístic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Un cop aprovat el pla, la comissió quedarà automàticament reemplaçada per l’anomenada Comissió d’Urbanisme de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que també integrarà la ciutat de Barcelona i, per tant, sumarà els 36 municipis de l’àrea metropolitana.
 
 
Composició paritària
 
La presidència de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona recaurà en el conseller de Territori i Sostenibilitat i la vicepresidència en el president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
 
Pel que fa a les vocalies, hi haurà 10 vocals en representació de la Generalitat (5 del Departament de Territori i Sostenibilitat i 5 dels altres departaments) i 10 del Consell Metropolità. Igualment, podrà assistir a les reunions de la Comissió un representant de l’Estat, amb veu i sense vot. Els acords s’adoptaran per majoria simple dels assistents i, en cas d’empat, el vot del conseller dirimirà el resultat. D’altra banda, podran ser convidats a participar en la Comissió els alcaldes dels ajuntaments dels quals s’estigui tramitant el programa d’actuació urbanística municipal o bé la seva revisió.
 
El Decret també crea una ponència tècnica per a l’examen i l’elaboració de les propostes prèvies a la resolució dels expedientes que hagin de ser sotmesos a la Comissió.
 
La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona es constituirà en el termini de dos mesos des de la publicació al DOGC del Decret aprovat avui. Les reunions se celebraran amb una periodicitat mínima d’un cop cada dos mesos.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined