Túnel del Cadí

El Govern aprova un nou sistema de descomptes per a residents al túnel del Cadí

query_builder   27 desembre 2011 13:51

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un nou sistema de descomptes per a residents al túnel del Cadí

  • La mesura, que entrarà en vigor l’1 de gener, pretén vetllar per la correcta aplicació dels descomptes i evitar l’ús irregular per part de persones que no resideixen al territori
 
El Govern ha aprovat avui un nou sistema de descomptes per als usuaris habituals del túnel del Cadí, residents al Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell, que limita als vehicles lleugers la bonificació del 100% i reforça el sistema d’acreditació per beneficiar-se’n. La mesura respon a la voluntat de vetllar per la correcta aplicació dels descomptes i garantir que la bonificació compleixi l’objectiu pel qual va ser implantada: ser un instrument útil i eficaç per a la millora de la mobilitat local obligada, dins del marc de la política de mobilitat del Govern.
 
El nou sistema, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2012, pretén evitar l’ús irregular del sistema de descomptes per part de persones que no tenen una residència efectiva en aquestes comarques. Per poder-se acollir a la gratuïtat del peatge del túnel del Cadí caldrà aportar la documentació següent a la seu del Consell Comarcal que correspongui en funció del municipi de residència:
 
 
  • Certificat d’empadronament.
 
  • Certificat de l’Ajuntament on es té la residencia habitual i permanent que acredita que s’està al corrent de pagament dels impostos municipals.
 
  • Certificat de l’entitat bancària emissora del mitjà de pagament dinàmic – targeta de crèdit o dèbit– que acrediti la seva validesa per al pagament de la tarifa a les autopistes de peatge.
 
  • Carnet de conduir vigent.
 
 
Documentació que caldrà aportar en funció de la situació laboral del sol·licitant:
 
  • Treballadors en actiu: contracte de treball d’una empresa establerta en qualsevol del municipis de les comarques del Berguedà, la Cerdanya o l’Alt Urgell. En el moment de la renovació serà necessari presentar el certificat de la Seguretat Social que acredita la vigència del contracte laboral.
 
  • Treballadors en situació d’atur: document d’alta o de renovació de la demanada d’ocupació emès per l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya o organisme competent que correspongui en qualsevol dels municipis del Berguedà, la Cerdanya o l’Alt Urgell.
 
  • Treballadors autònoms: document emès pel Servei Català de la Salut, mitjançant el qual s’assigna el Centre d’Atenció Primària (CAP) que correspon al lloc de residència en qualsevol dels municipis del Berguedà, la Cerdanya o l’Alt Urgell.
 
  • Jubilats o perceptors de pensions d’incapacitació permanent: document emès pel Servei Català de la Salut, mitjançant el qual s’assigna el CAP que correspon al lloc de residència en qualsevol dels municipis del Berguedà, la Cerdanya o l’Alt Urgell.
 
  • Estudiants i persones amb fills escolaritzats: document de matrícula o document que acrediti l’escolarització o matrícula en un centre educatiu ubicat en qualsevol dels municipis del Berguedà, de la Cerdanya o de l’Alt Urgell.
 
  • Treballadors  residents que desenvolupen la seva ocupació professional a Andorra o França: document emès pel Servei Català de la Salut, mitjançant el qual s’assigna el CAP que correspon al lloc de residència en qualsevol dels municipis del Berguedà, de la Cerdanya o de l’Alt Urgell.
 
 
Un cop presentada la documentació, cada Consell Comarcal tramitarà les sol·licituds a la concessionària del Túnel del Cadí, per tal que es pugui autoritzar i començar a fer efectiva la bonificació.
 
Els usuaris que ja eren beneficiaris de la gratuïtat tindran un termini de tres mesos per presentar la nova documentació.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined