Parc agrari

El Govern simplifica els tràmits al sector agrari

query_builder   3 gener 2012 16:49

event_note Nota de premsa

El Govern simplifica els tràmits al sector agrari

  • L'Executiu aprova un nou Decret que regula el Contracte Global d’Explotació
  • Aquest és el primer Decret fruit de la Llei de mesures de simplificació administrativa (Llei Òmnibus)
  • S’elimina l’obligatorietat que el contracte l’elabori una entitat d’assessorament agrari i podrà fer-se directament pel sol·licitant, altres entitats o empreses
Amb l’objectiu de facilitar la competitivitat i productivitat de les explotacions agràries catalanes, i la racionalització administrativa, el Govern ha aprovat avui el nou Decret que regula el Contracte Global d’Explotació (CGE). Es tracta del primer decret fruit de la llei de mesures de simplificació administrativa (Llei Òmnibus) I té com objectiu establir una nova gestió dels ajuts per aconseguir una simplificació global de les normes i reduir l’impacte econòmic pel sector per així facilitar-ne la seva reactivació econòmica.
 
La principal novetat del Decret és que elimina l’obligació que el CGE, i específicament els documents de diagnosi i pla d’explotació, estiguin elaborats per entitats d’assessorament agrari. Aquesta mesura, àmpliament reivindicada pel sector i els tècnics de l’administració, suposarà una reducció de costos pel beneficiari ja que podrà disposar d’una oferta més àmplia de professionals que elaborin els informes i en determinats casos els podran realitzar els mateixos sol·licitants. També es modifiquen els requisits dels signataris, i s’elimina els compromisos no exigibles per normativa europea (assegurances, formació, comptabilitat, entre altres).
 
El Contracte Global d’Explotació articula drets i deures derivats de la normativa europea i preveu la producció de beneficis més amplis per a les explotacions agràries, i en contrapartida preveu ajuts en el marc de la Política Agrària Comuna en Desenvolupament Rural. El nou Decret també simplificarà les ordres de convocatòria dels ajuts associats al Contracte Global d’Explotació que es publiquin a partir d’aquest any.
 
En la situació actual de crisi, el Govern, a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, fa un esforç important facilitant l’accés a aquests ajuts, destinats a fomentar la modernització, el rejoveniment i la professionalització del sector, així com a fomentar els mètodes de producció agrícola sostenibles i de protecció al medi ambient.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined