El conseller d’Interior, Felip Puig,va participar el diumenge 18 de desembre als actes amb motiu del 150è aniversari dels bombers de Puigcerdà (Cerdanya).
 
A l’acte també hi van assistir l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió,  la subdirectora general Operativa, Anna Martin i el cap de la Regió d’Emergències Centre, Jordi Vila, entre d’altres autoritats.
 
Posteriorment, el Conseller i la resta d'autoritats van traslladar-se a Alp (Cerdanya) per visitar el parc de bombers del municipi, acompanyats del seu alcalde, Ramon Moliner.
 
150 anys dels Bombers de Puigcerdà
 
Durant el 2011 es va commemorar el segle i mig de vida del parc de Bombers de Puigcerdà. El 22 de gener es va fer el tret de sortida del programa d’actes amb la presentació del llibre que recull la història d’aquests 150 anys de servei a la població, 150è aniversari dels Bombers de Puigcerdà (1861-2011), del qual n’és autor Pere Valiente i Navarro.
 
Valiente és bomber voluntari des de fa 31 anys. Ja al 1993 va participar en un llibre sobre els diferents parcs de bombers de la Cerdanya i el Capcir i al 96 participava en el muntatge d’una exposició commemorativa dels 135 anys dels bombers de Puigcerdà, que es va fer a la seu de l’Arxiu Històric Comarcal.
 
En aquesta publicació es repassa en paral·lel la història dels bombers i la història de Puigcerdà i la Cerdanya. Per aquest motiu, el relat arrenca de molt abans de la fundació oficial del Cos de Bombers de Puigcerdà. Així, per exemple, es parla de les ordenances municipals de 1342 que, entre d’altres coses, obligaven tots els habitatges a tenir una galleda plena d’aigua, tant de dia com de nit, i a acudir al lloc del sinistre en cas d’incendi. O també de les ordenances de 1740, que penalitzaven amb tres lliures de multa i quinze dies de presó els responsables de les mànegues que no acudissin ràpidament en cas d’incendi. Les disposicions urbanístiques aprovades després de grans incendis que assolaren Puigcerdà, les mobilitzacions dels responsables de les bombes manuals de doble pistó durant les guerres carlines o els episodis ocorreguts durant la guerra civil també tenen un paper destacat en el llibre.
 
El parc de Puigcerdà va estar tot l’any 2011 commemorant el seu segle i mig de vida. Al febrer es va fer una quina al pavelló poliesportiu de la ciutat. Al març, amb motiu del Dia del Patró, es va fer al parc una jornada de portes obertes. Entre el 31 d’aquest mes i el 2 d’abril, es va fer a la plaça del Call de Puigcerdà el VII Concurs d’Excarceració dels Bombers de la Generalitat. L’equip dels bombers de Granollers en van ser els guanyadors, seguit de Reus 1 i de Terrassa. Van ser aquests els 3 equips que van representar els Bombers de la Generalitat al concurs  estatal, que es va fer a Cullera (País Valencià) a l’abril.
 
Al maig es va fer la primera Caminada Popular de la Sèquia, amb esmorzar col·lectiu i lliurament d’una samarreta commemorativa a tots els participants. També al maig, els Bombers Juvenils de Catalunya van fer una trobada amb Bombers Juvenils Francesos a la Plaça del Campanar de Puigcerdà, on també s’hi van exposar diversos vehicles.
 
El Museu Cerdà de Puigcerdà va acollir des de juliol una exposició de fotografies històriques, 150 anys del Cos de Bombers Voluntaris de Puigcerdà. El dia 9 del mateix mes es va fer una exhibició del material actual del Cos de Bombers de la Generalitat a la zona de l’estany. Aquell mateix mes es van fer jocs infantils a la plaça del Regne de Mallorca i, a l’agost, a les places de la vila, el muntatge d’un parc amb jocs destinats a tots els nens i nenes de la ciutat. Al llarg del mes de novembre es van fer diverses jornades de divulgació a les escoles.
 
Per a la rua de la Festa de l’Estany, els Bombers de Puigcerdà hi van participar amb una carrossa. Al setembre es va fer un concert del grup Litoral a la plaça del Call. Per acabar l’any de celebracions, i com a acte de cloenda, es va organitzar un dinar de germanor el passat diumenge 18 de desembre.