El Govern crea la comissió que elaborarà els avantprojectes de llei de Governs Locals i d'Hisendes Locals

El Govern crea la comissió que elaborarà els avantprojectes de llei de Governs Locals i d'Hisendes Locals

query_builder   10 gener 2012 14:57

event_note Nota de premsa

El Govern crea la comissió que elaborarà els avantprojectes de llei de Governs Locals i d'Hisendes Locals

  • Comptarà amb un comitè d’experts format per persones especialitzades que farà les funcions d’assessorament i assistència

 

  • El Govern preveu aprovar els dos projectes de llei abans del desembre de 2012
 
El Govern ha aprovat crear la Comissió per a l’elaboració dels documents preparatoris dels avantprojectes de llei de governs locals i d’hisendes locals, que estarà adscrita al Departament de Governació. La nova comissió de treball, de caràcter temporal, serà l’encarregada d’impulsar l’elaboració i la redacció de la proposta del nou marc jurídic, a través de la participació de tots els sectors afectats per la reforma.
 
El Govern treballa amb la voluntat que la futura llei de governs locals reguli les funcions de les administracions locals per aconseguir la màxima eficàcia amb la mínima burocràcia. I a la vegada, aposta pel rigor en la definició del model d’administracions catalanes minimitzant-lo al màxim i finançant-lo correctament. 
 
A la Comissió corresponen les funcions d’aprovar els documents preparatoris per a la tramitació dels projectes de llei, fixar les directrius i criteris generals, promoure i dirigir la participació de les diferents administracions públiques catalanes i de la societat civil i informar els grups polítics amb representació parlamentària durant l’elaboració dels documents. Haurà d’aprovar els documents preparatoris abans del 31 de maig de 2012, amb possibilitat d’una pròrroga de trenta dies naturals, perquè el Govern pugui aprovar els projectes de llei abans del 30 de novembre de 2012.
 
La Comissió estarà formada per la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals; de la Secretaria del Govern; de la Secretaria General de Governació i la Secretaria General d’Economia; de la Direcció General d’Administració Local, i del Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica. Així mateix, estarà assistida per un comitè d’experts, com a òrgan especialitzat. Aquest comitè estarà format per la persona titular de la Direcció General d’Administració Local; per una persona designada pel Consell de Governs Locals de Catalunya; per dues persones designades per les principals entitats municipalistes; per nou juristes de reconegut prestigi, amb representació de cadascuna de les universitats públiques de Catalunya; per tres persones funcionàries de la Direcció General d’Administració Local, i per l’advocat en cap de l’Assessoria Jurídica de Governació. 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined