Entre altres activitats, l’exjugador del Barça ha ofert una conferència a més de 200 joves vinculats a programes de cohesió social del Departament de Benestar Social i Família

L’exjugador del FC Barcelona Lilian Thuram ha estat aquest dimarts a Barcelona per col·laborar en la campanya de sensibilització ‘Som el que fem, som el que respectem’, organitzada per la Fundació FC Barcelona amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família.
Durant tot el dia, l’exblaugrana ha participat en una sèrie d’activitats amb l’objectiu d’oferir eines per fomentar el respecte i sensibilitzar, a través de la seva experiència, sobre la importància d’aquest valor com a motor d’una bona convivència entre les persones.
L’acte central s’ha celebrat aquesta tarda a les 18 hores a la Sala Roma del Camp Nou, on l’exjugador, acompanyat del conseller Josep Lluís Cleries, ha ofert una xerrada formativa sobre respecte a més de 200 joves, tots ells vinculats amb programes per a la cohesió social impulsats des del Departament de Benestar Social i Família.
El conseller Cleries ha descat la importància que “un referent com és Lilian Thuram, exjugador de futbol, i un referent com és el Barça com a club, aprofitin aquest potencial per transmetre valors a la societat”. El conseller de Benestar Social i Família ha insistit que “el respecte va més enllà de la tolerància. Respectar vol dir implicar-se”.
Cleries també ha recordat que el Govern impulsa el Pla nacional per a la promoció dels valors a Catalunya per una nova cultura cívica perquè “la qualitat humana com a país no ens la podrà treure mai ningú”. El conseller ha fet referència també a la Marató per la pobresa, impulsada per la Generalitat, TV3 i entitats del tercer sector, que se celebrarà el proper mes de maig, en la qual també s’hi ha implicat el FC Barcelona. Cleries ha destacat la col·laboració entre el Departament i la Fundació FC Barcelona en diferents àmbits i ha recordat la importància de sumar esforços per “ser un país referent en qualitat humana”.
Xerrades i col·loquis
Lilian Thuram també s’ha reunit aquest matí a la seu de l’Institut Català de les Dones amb representants de més de 20 entitats de dones que desenvolupen la seva activitat en la lluita contra la violència masclista. Thuram ha explicat la importància que s’eduqui als nens i les nenes i se’ls faci prendre consciència de les desigualtats que encara existeixen entre els homes i les dones a la societat. En aquest mateix sentit, l’exfutbolista ha explicat que “els nens i les nenes han de saber que les discriminacions històriques que han patit les dones no són tan llunyanes en el temps i que encara hauran de lluitar per canviar les coses”. També ha fet paral·lelismes i ha buscat els punts comuns entre la discriminació per raça i la discriminació per gènere.
A primera hora de la tarda, l’exfutbolista ha visitat les instal·lacions del centre obert Joan Salvador Gavina. Aquest centre, ubicat al barri del Raval, treballa des de fa 29 anys per la promoció de la qualitat de vida infantil, juvenil i familiar. Thuram s’ha reunit amb educadors i monitors i ha destacat la seva màxima, “no naixem racistes, sinó que ens hi tornem” i ha alertat de la importància de replantejar-se conceptes apresos. Thuram ha destacat que “cal replantejar-nos les coses i no acceptar-les perquè sí. A través de com expliquem la història, per exemple, podem estar transmetent perjudicis al nen”.
“Som el que fem, som el que respectem” és una campanya de sensibilització impulsada per la Fundació FC Barcelona amb la col·laboració de Benestar Social i Família, amb l’objectiu de fomentar el respecte, la tolerància i la bona convivència, especialment entre els més joves, partint d’exemples derivats de la pràctica esportiva i del futbol en particular.