El conseller Puig afirma que "ni les reivindicacions ni les retallades afectaran la qualitat del servei dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers"

query_builder   8 març 2012 15:21

event_note Nota de premsa

El conseller Puig afirma que "ni les reivindicacions ni les retallades afectaran la qualitat del servei dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers"

Foto
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha afirmat avui que “ni les reivindicacions ni les retallades pressupostàries afectaran la qualitat del servei, les actuacions ni la capacitat de resposta dels Mossos d’Esquadra i del cos de Bombers de la Generalitat”.
Puig ha destacat que “a nivell de tot el territori no s’està disminuint el nivell d’actuació policial ni el servei d’intervenció malgrat la crisis econòmica que ha obligat a adoptar mesures d’ajust pressupostari, ja iniciades al 2011, d’acord amb els principis d’austeritat”.
 
Segons el conseller, “l’entorn pressupostari actual ha comportat una reorganització i redistribució dels recursos per fer-los més eficients i eficaços atenent a criteris objectius, i ha iniciat un procés de millora del sistema de gestió garantint tots els serveis”.
 
Puig ha fet aquestes declaracions davant la comissió d’Interior del Parlament de Catalunya on ha comparegut aquest matí per explicar el marc de treball que impulsa el departament pel que fa a la lluita contra la violència envers les dones com a conseqüència del nombre de dones assassinades a principis d'any. Segons el conseller, la tasca del departament d’Interior “es centra en la prevenció i en la persecució del delicte”.
Puig ha recordat també que el departament d'Interior està implantant a tot el territori el Pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica, que es va presentar davant  aquesta comissió l'octubre del 2011.
 
El pla, que es va engegar com a prova pilot a la comissaria ABP de l’Hospitalet de Llobregat, inclou nous procediments i instruccions policials contra la violència masclista i domèstica, una nova solució integral de seguiment i atenció a les víctimes i nova eina de valoració policial del risc. L’experiència, que ha durat tres mesos, ha permès validar per part dels agents del grup d’atenció a la víctima tots aquells nous processos i procediments que formen part d’aquest nou model d’abordatge policial.
 
 
El pla s’està implementant de forma gradual i durant l’any 2012 en quatre fases a les següents regions policials: Metropolitana Sud, Central i Ponent (ja operatives), Metropolitana Nord i Camp de Tarragona a partir del mes d’abril, Barcelona i Pirineu Oriental a partir del mes de juliol i, per últim, Girona i Terres de l’Ebre a partir del mes d’octubre.
 
El Pla de Seguretat té tres objectius estratègics: reduir sensiblement el nombre de víctimes de maltractament, garantir la seguretat de les víctimes i finalment assegurar-ne i millorar-ne l’atenció.