President Mas

El president Mas demana un esforç col·lectiu de "mentalitat, actituds i sensibilització" per fer front a la violència de gènere

query_builder   8 març 2012 16:56

event_note Nota de premsa

El president Mas demana un esforç col·lectiu de "mentalitat, actituds i sensibilització" per fer front a la violència de gènere

 

  • El cap de l'Executiu ha presidit l'acte institucional del Dia Internacional de les Dones
El president Mas, en acabar l'acte amb motiu del Dia Internacional de les Dones
El president Mas, en acabar l'acte amb motiu del Dia Internacional de les Dones
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat avui un esforç col·lectiu per fer front a la violència de gènere. En el decurs de l’acte organitzat pel Govern al Palau de la Generalitat amb motiu del Dia Internacional de les Dones, Artur Mas ha manifestat que “ens correspon a tots fer un esforç gran des del punt de vista de la mentalitat, de les actituds i de la sensibilització” per lluitar contra aquestes actituds violentes.
 
El cap de l’Executiu ha explicat que a les reunions del Govern s’aborda “molt sovint” el tema de la violència masclista, al qual “procurem enfrontar-nos amb els instruments que tenim nosaltres i el conjunt de la societat”. El president ha assenyalat que “és important entendre que quan ens enfrontem a aquests problemes, en el fons estem fent una lluita a favor de no estendre les actituds violentes a la nostra societat”.
 
Artur Mas ha dit que l’acte celebrat avui és “un homenatge a totes aquelles dones que van trencar una mica les costures del que estava establert i superar les condicions del moment”. En aquest sentit, el president ha destacat la importància de recordar en un dia com avui “totes aquelles dones capdavanteres, pioneres i, en part, aventureres que van impulsar aquest moviment cap a la igualtat, la justícia i la dignitat”.
 
Respecte al món laboral i de retribucions, el president Mas ha assegurat que “encara no s’aprofita per igual a les nostres societats el talent dels homes i de les dones” i ha valorat com “un greu error i una gran injustícia que el talent femení no es valori igual que el masculí”. En aquest sentit, el cap del Govern s’ha mostrat esperançat que “això anirà millorant” i ha dit que “fins i tot a nivell europeu, una de les cultures més avançades del món, encara avui es produeixen iniciatives per intentar reconèixer el talent per igual d’homes i dones”.
 
En el decurs de l’acte, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, ha llegit la Declaració Institucional del Govern de la Generalitat amb motiu de la celebració d’aquest Dia Internacional, reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (s’adjunta el text).

1  

Imatges

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 1033

1  

Fitxers adjunts

Declaració institucional

Declaració institucional
PDF | 113