Localitzat un dofí mular dins el Port de Tarragona

query_builder   9 març 2012 17:27

event_note Nota de premsa

Localitzat un dofí mular dins el Port de Tarragona

FOTO WEB
Imatge del dofí.
 
 
Personal de la xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d’Agricultura, formada pels Agents Rurals i el Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals, s’han desplaçat sobre el terreny
 
 
Avui al matí ha entrat fins el moll d’Aragó del Port de Tarragona un dofí mular (Tursiops truncatus) seguint un vaixell de pesca. Una vegada dins s’ha activat el Protocol de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
 
Un cop activada la Xarxa, membres del Cos d’Agents Rurals del Tarragonès i un tècnic del Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals s’han desplaçat fins al lloc on es trobava l’animal. També s’hi ha desplaçat personal de Salvament Marítim, la Creu Roja, Bombers (GRAE) i del CRAM, per tal de col·laborar i ajudar a l’animal a què pugui sortir del port.
 
Val a dir que el dispositiu s’ha desenvolupat al llarg del dia i, en cas que sigui necessari, les tasques continuaran demà al matí amb l’objectiu de conduir el dofí mar endins.
 
Es tracta d’un exemplar de dofí mular, espècie que sol trobar-se a prop de la costa, i que a priori es troba en bon estat de salut, si bé la seva estada al port podria posar en risc la seva integritat.
 
Les costes catalanes són riques en espècies amenaçades i justament la xarxa de rescat de fauna marina del Departament pretén conèixer-les millor per tal de protegir-les acuradament. Des del Gener porta 19 animals recollits, dels quals 9 eren exemplars de tortuga babaua (Caretta caretta), una d’elles viva, 8 dofins ratllats (Stenella coeruleoalba) morts i 2 dofins mulars (Tursiops truncatus), un dels quals és el que s’ha trobat avui viu al port de Tarragona.
 
Des del’1 de gener d’aquest any el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural dirigeix i coordina la Xarxa d’observació i rescat de fauna marina a Catalunya. Davant la troballa d’una espècie amenaçada marina els ciutadans o les autoritats poden trucar al 935617000 dels agents rurals o a emergències (112) des d’on s’activarà el protocol existent d’actuació segons el cas que sigui. En aquells casos d’animals morts, s’aplicarà la normativa vigent i els Serveis de Recollida Municipal se’n faran càrrec de la retirada de l’animal.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge del dofí.

Imatge del dofí.
JPG | 885