Homs aposta per "la coresponsabilitat i l'autonomia en la gestió del sector públic"

query_builder   15 març 2012 23:03

event_note Nota de premsa

Homs aposta per "la coresponsabilitat i l'autonomia en la gestió del sector públic"

  • Expressa “preocupació” per la voluntat de l’estat d’ “administrivitzar” el sector públic
  • El portaveu es mostra "entristit" per l'actitud del PSC amb les balances fiscals i considera que a "Madrid se'n deuen fregar les mans"
El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha apostat avui per desenvolupar un sector públic basat en “la coresponsabilitat i l’autonomia en la gestió”. El portaveu ha afegit que cal impregnar l’administració pública  de “visió empresarial, on eficiència, flexibilitat i productivitat han de ser els paràmetres d'actuació”.
Homs ha fet aquestes afirmacions durant la seva intervenció en el marc de la sessió “Pimes i Administració: remant juntes” celebrada a l’escola de negocis IESE de Barcelona, on ha presentat les lleis òmnibus, destinades a "l'agilització i la simplificació" de l'administració. El portaveu ha aprofitat per reivindicar “la manera catalana de fer les coses” i ha expressat la “preocupació” del Govern davant la voluntat d’ “administrivitzar” el sector públic mostrada pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, fa pocs dies al criticar que les “empreses públiques són nius de corrupteles”.
“Això a nosaltres ens preocupa perquè el model català va en un sentit oposat”, ha afirmat Homs, que ha reconegut que el passat mes de febrer el govern va fera arribar a l'estat un pla de reorientació del sector públic basat en un sistema amb “fómules que comportin més autonomia i flexibilitat” , on “el dret administratiu passi a ser una excepció" i on s’evitin “duplicitats”. En aquest sentit ha afegit que “no podem implantar un plantejament d’aprimament de l’administració quan simultàniament dues o tres administracions fan les mateixes funcions” . “Cal que cadascú respecti les competències que té assignades”, ha conclòs.  
 
"Entristit" per l'actitud del psc amb les balances fiscals
D'altra banda,  en declaracions als mitjans, el Portaveu s'ha mostrat "entristit" per l'actitud del PSC al voltant de les balances fiscals. Homs ha explicat que s ha utilitzat  "el mateix métode de càlcul i la mateixa gent que el tripartit" per elaborar les balances fiscals. Segons el portaveu el PSC  està “actuant com un cavall de Troia dels interessos de Catalunya” i  a "Madrid se'n deuen estar fregant les mans". Homs ha lamentat que aquesta actitud només serveix per “facilitar la feina a instàncies de Madrid perquè poden dir que a Catalunya no els hi falta de res i ho tenen absolutament tot resolt”. Segons el portaveu, la reacció del PSC “genera desconcert” i ha lamentat que “un partit catalanista com el PSC acabi caient en aquest joc”.
El portaveu ha qualificat d’ “error” no incorporar el cicle econòmic “ja que en aquesta etapa històrica és molt important la caiguda d’ingressos tributaris”.