Pelegrí afirma que Alimentària és una plataforma única per promocionar els vins catalans

Pelegrí afirma que Alimentària és una plataforma única per promocionar els vins catalans

query_builder   27 març 2012 13:46

event_note Nota de premsa

Pelegrí afirma que Alimentària és una plataforma única per promocionar els vins catalans

Presentació del llibre
Moment de la presentació de llibre
 
El conseller ha presentat un llibre de les denominacions d’origen del vi i una nova Associació per difondre les garnatxes mediterrànies
 
Avui també ha presentat el projecte Gamba de Palamós, marca de garantia
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquest migdia la presentació del llibre Els vins i caves de Catalunya. Les Denominacions d’Origen: història, patrimoni i paisatge, en el marc de la Fira Alimentària 2012. El conseller també ha presidit avui l’acte de presentació de la Gamba de Palamós, marca de garantia, i la presentació oficial de la nova Associació Terra de Garnatxes.
 
El llibre és una obra il·lustrada amb més de 150 fotografies amb textos explicatius de totes les Denominacions d’Origen de Catalunya. La publicació pretén donar rellevància al territori vitivinícola català. Un territori molt ric i variat amb una tradició mil·lenària i un patrimoni natural i humà excepcionals. A més, inclou mapes de les diferents denominacions i un elaborat directori de recursos turístics lligats a l’enoturisme. Precisament, en relació amb aquesta promoció de l’enoturisme, el conseller Pelegrí ha explicat que “Alimentària també és una plataforma per difondre, promoure i impulsar el turisme gastronòmic i l’enoturisme al nostre país i a tot el món”. Ha afegit que  “L’enoturisme és un altre eix essencial de cara al futur, i per això el Departament treballa per sumar en aquest àmbit i tirar endavant una proposta unificada de tot el territori català que ens ajudi a posicionar encara més els vins i caves catalans dins els circuits de l’enoturisme mundial”.
 
Precisament en aquesta edició d’Alimentària 2012, ha augmentat de manera destacada la presència de cellers catalans en l’apartat d’Intervin. El conseller Pelegrí ha explicat que “el sector vitivinícola català és un sector molt viu i molt potent, amb molta capacitat”. Així, ha volgut incidir en el fet que un dels principals reptes que té davant seu és la internacionalització del sector. “Es tracta de treballar junts –Administració i sector- per buscar noves oportunitats de sortir fora de Catalunya i posar en valor la qualitat dels productes vinícoles catalans a Europa i la resta del món”.
 
La Gamba de Palamós
 
L'empresa pública Promotora d'Exportacions Catalanes, SA (PRODECA), ha organitzat aquest matí la presentació de Gamba de Palamós, marca de garantía. El conseller Pelegrí ha assistit a l’acte de presentació, que ha estat a càrrec de l’Associació de Tavernes del Barri Vell de Palamós. La Gamba de Palamós marca de garantia és la gamba vermella, Aristeus antennatus, que es tracta des de l'origen fins al consumidor final amb les  millors condicions de manipulació, temperatura i emmagatzematge.
 
Terra de garnatxes
 
El conseller Pelegrí també ha presidit la presentació de l’Associació Terra de Garnatxes que neix de la unió de quatre cellers de diferents denominacions d’origen. Quatre cellers catalans s'han unit per posar en valor una varietat de garnatxa. Clos Figueres (Priorat), Edetària (Terra Alta), Masia Serra (Empordà) i Vinyes Domènech (Montsant) són els cellers fundadors d'aquest projecte sense ànim de lucre que pretén potenciar aquesta varietat conreada en diferents tipus de sòls i microclimes catalans però amb un denominador comú, la influència del Mediterrani. La finalitat de Terra de Garnatxes és crear un fòrum de debat permanent per difondre les garnatxes mediterrànies, i també l'intercanvi de coneixement entre professionals i empreses del sector amb activitats de suport per a la internacionalització i el coneixement del territori. Per aconseguir els seus propòsits, Terra de Garnatxes realitzarà diferents activitats, com ara tastos adreçats als professionals del sector, visites guiades a vinyes i cellers per donar a conèixer in situ els diferents paisatges, microclimes, clons i tipus de sòl, presentacions als mitjans de comunicació i d'altres iniciatives que permetin que la garnatxa “sigui encara més i millor coneguda al món”.
 

2  

Fitxers adjunts

Moment de la presentació de Terra de Garnatxes

Moment de la presentació de Terra de Garnatxes
JPG | 6600

El conseller a la presentació del llibre sobre vins

El conseller a la presentació del llibre sobre vins
JPG | 2124