El Govern declara bé cultural d'interès nacional el nucli antic d'Amer

query_builder   3 abril 2012 15:38

event_note Nota de premsa

El Govern declara bé cultural d'interès nacional el nucli antic d'Amer

  • L’objectiu és preservar els valors arquitectònics, urbanístics, històrics i ambientals d’aquest indret, que forma part de la història i de la cultura de Catalunya 
 
El Govern ha acordat avui declarar bé cultural d’interès nacional, en la categoria de conjunt històric, el nucli antic d’Amer (la Selva), i n’ha delimitat l’entorn de protecció. Per les seves característiques morfològiques, urbanístiques, arquitectòniques, constructives i històriques, Amer és un nucli que conserva la configuració de l’urbanisme dels nuclis medievals catalans i dels creixements del segle XVII i XVIII.
 
El conjunt arquitectònic i urbanístic d’Amer destaca per la presència de l’església de Santa Maria d’Amer, que va ser l’església de l’antic monestir, i també per la plaça de la Vila, una de les més singulars i importants de Catalunya. A més del conjunt d’edificis d’habitatges, espais públics i carrers, destaquen la plaça de Sant Miquel, la plaça de la Pietat i el conjunt d’edificis del carrer Girona fins a la capella de la Pietat. El conjunt és rellevant per l’harmonia i la continuïtat de la traça dels seus carrers, illes, places i edificis.
 
La delimitació del conjunt té en compte el sistema viari, l’existència dels carrers, espais públics i edificis històrics, així com els límits posteriors de les edificacions i de les propietats existents. Així, l’àmbit del conjunt s’ha delimitat a partir dels límits històrics definits per la construcció consolidada i contínua d’edificis i espais urbans que formen el nucli. Són edificis i espais que estan històricament i visualment integrats i són reconeguts per tothom com una de les imatges identificatives d’Amer.
 
La declaració respon a l’interès del Govern de preservar per al futur uns valors arquitectònics, urbanístics, històrics i ambientals que configuren la personalitat particular d’aquest indret i que forma part de la història i de la cultura de Catalunya.  
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined