La Generalitat s'acull a la línia de finançament extraordinari de l'Estat per pagar proveïdors

La Generalitat s'acull a la línia de finançament extraordinari de l'Estat per pagar proveïdors

query_builder   3 abril 2012 15:43

event_note Nota de premsa

La Generalitat s'acull a la línia de finançament extraordinari de l'Estat per pagar proveïdors

  • El Consell Executiu ha aprovat avui sol·licitar la inclusió al Pla de pagaments, aprovat en la darrera reunió del Consell de Política Fiscal i Financera

El Govern de la Generalitat s’acollirà al mecanisme extraordinari de finançament de l’Estat per pagar les factures pendents als proveïdors. El Consell Executiu ha aprovat avui sol·licitar la inclusió de Catalunya a la línia ICO-CCAA 2012 i iniciar així el procés per adherir-s’hi.

Abans del proper 15 d’abril, la Generalitat farà arribar al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques una relació de les factures que té pendents de pagament a 31 de desembre del 2011. També inclourà les relacionades amb concerts subscrits en matèria sanitària, educativa i de serveis socials.

Per tal de fer una recollida exhaustiva de totes les factures, el Departament d’Economia i Coneixement ha demanat a tots els organismes i empreses públiques de la Generalitat, que disposen de tresoreria i comptabilitat pròpies, una relació certificada de les factures pendents de pagament. Aquestes factures han de correspondre a contractes d’obres, gestió de serveis públics i subministraments i serveis previstos en la Llei de contractes del sector públic. El certificat haurà d’anar signat pels representants de l’entitat conforme les obligacions trameses són certes, compleixen els requisits acordats pel Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i estan pendents de pagament a data d’emissió del certificat.

Les factures que queden excloses de la línia ICO-CCAA són les corresponents a lloguers, subvencions o pagaments a administracions públiques o les seves empreses dependents i la Seguretat Social. Els proveïdors, per la seva banda, podran decidir acollir-se a aquesta modalitat de cobrament o renunciar-hi. En aquest cas, es podrà reprogramar el pagament per part de la Generalitat.
 
Un cop la documentació estigui en mans del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, la Generalitat no podrà fer-se càrrec del pagament de cap de les factures incloses en la relació enviada. L’interlocutor vàlid per explicar l’estat dels pagaments passarà a ser el Ministeri o l’ICO, que actuaran com a agent amb la col·laboració de les entitats de crèdit.

La creació d’aquest mecanisme de finançament extraordinari es va fixar en la darrera reunió del CPFF, el 6 de març passat. El dia 22 de març la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics va acordar la posada en marxa d’aquest mecanisme i els requisits per instrumentalitzar-lo.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined