Nou projecte de participació ciutadana per analitzar el contingut de la bossa d'escombraries

Nou projecte de participació ciutadana per analitzar el contingut de la bossa d'escombraries

query_builder   5 abril 2012 11:30

event_note Nota de premsa

Nou projecte de participació ciutadana per analitzar el contingut de la bossa d'escombraries

•    L’Agència de Residus de Catalunya posa en marxa la iniciativa “Pesa la brossa” per avaluar la quantitat i tipologia de residus domèstics produïts a Catalunya

•    Els resultats obtinguts permetran aplicar millores en el sistema de gestió, amb informacions molt més precises sobre la situació actualL’Agència de Residus de Catalunya, amb la col·laboració i el finançament del sistema integrat de gestió dels residus d’envasos Ecoembes, posa en marxa el projecte de participació ciutadana “Pesa la brossa”. Es tracta d’una d’investigació per obtenir dades objectives sobre la quantitat i la tipologia de residus produïts a les llars catalanes.
 
Per tal d’assolir-ho es crearà un panell de productors,  format per 300 llars que hi participaran de forma voluntària i que hauran estat seleccionades prèviament. A través del seguiment d’aquestes famílies, mostra representativa de tot l’univers de Catalunya, el projecte podrà establir la quantitat i la tipologia de la brossa arreu del país. Les llars seleccionades hauran de pesar periòdicament, durant un any, les bosses d’escombraries que produeixen, diferenciant les diferents fraccions. El procés tindrà en compte un seguiment continu de les llars, i s’oferirà el suport que requereixin per a la realització dels pesatges.
 
La informació que s’obtingui d’aquest estudi permetrà disposar d’un coneixement molt més acurat que el que disposem fins avui sobre la quantitat de residus domèstics que es produeixen a Catalunya. Un cop estudiada, permetrà aplicar estratègies i millores a la gestió general d’aquests residus d’una manera molt més precisa, coneixent a fons el comportament dels usuaris d’una forma més directa.
 
Qualsevol llar interessada a participar podrà trobar més informació al web específic del projecte, www.pesalabrossa.cat, i podrà participar en l’estudi sempre que compleixi els criteris de representativitat establerts. El termini d’inscripció de famílies estarà disponible fins el 20 d’abril. A més, es demanarà la col·laboració d’entitats i consistoris de tot Catalunya, perquè participin difonent la iniciativa entre la ciutadania.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 43