El Departament d'Agricultura fomenta la realització de 21 projectes pilot innovadors

Els projectes estan relacionats amb el canvi climàtic, l'ús de les energies renovables, la biodiversitat o la gestió sostenible de l'aigua

query_builder   12 abril 2012 12:34

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura fomenta la realització de 21 projectes pilot innovadors

Els projectes estan relacionats amb el canvi climàtic, l'ús de les energies renovables, la biodiversitat o la gestió sostenible de l'aigua

Aquesta setmana ha estat resolta la convocatòria de l’ordre d’ajuts per a la realització de projectes pilot innovadors per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos per fer front al canvi climàtic i donar suport a les energies renovables, la gestió de l’aigua i la biodiversitat. La resolució ha estat comunicada a les persones beneficiàries i la relació amb tots els beneficiaris de l’ajut publicada a la pagina web del Departament.
 
Mitjançant el Programa de desenvolupament rural (PDR) 2007-2013, en què s’emmarquen aquests ajuts, la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries vol donar suport al desenvolupament tecnològic com a element clau per a la millora de la competitivitat i productivitat de les empreses agràries i alimentàries, a fi de que continuïn mantenint l’alt nivell tecnològic que tenen.
 
Els projectes pilot innovadors d’empreses agràries o alimentàries o de comunitats de regants, als quals s’atorguen els ajuts en aquesta convocatòria s’han d’orientar envers la mitigació del canvi climàtic, el suport a l’ús de les energies renovables, la gestió sostenible de l’aigua o la biodiversitat.
 
Els projectes pilot innovadors que reben ajut estan liderats per empreses agràries o alimentaries o per comunitats de regants o les seves agrupacions en col·laboració amb centres de recerca i universitats, la qual cosa els ha de permetre ser més competitives a l’exterior i afavorir d’aquesta manera una projecció internacional i una posició capdavantera dels productes i les tecnologies catalans en el marc dels nous reptes comunitaris.
 
El nombre d’ajuts resolts favorablement en aquesta convocatòria per a la realització de projectes pilot innovadorzs ha estat de 21.
 
Demarcació
Nombre de projectes
Barcelona
3
Catalunya Central
2
Girona
10
Lleida
4
Tarragona
2
TOTAL
21
 
 
 
Pel que fa a la temàtica d’aquests 21 projectes pilot innovadors, 3 estan relacionats amb la mitigació del canvi climàtic, 4 amb donar suport a l’ús de les energies renovables, 8 amb la gestió sostenible de l’aigua i 6 amb la biodiversitat cultivada.
 
La quantitat total per a la realització dels projectes pilot innovadors ha estat de 600.000 euros dels quals el Departament aporta el 25% i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) el 75% restant.