Josep Pifarré Paredero, nou director territorial de Salut a Lleida i a l'Alt Pirineu i Aran

query_builder   16 abril 2012 13:42

event_note Nota de premsa

Josep Pifarré Paredero, nou director territorial de Salut a Lleida i a l'Alt Pirineu i Aran

 
 
El Govern de la Generalitat de Catalunya nomenarà el proper dimarts 24 d’abril Josep Pifarré Paradero com a nou director territorial del Departament de Salut a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, i gerent de les regions sanitàries de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran.
 
Josep Pifarré va néixer a Lleida l’any 1969. És llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Lleida i llicenciat en psicologia per la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED). Té especialització en psiquiatria i està doctorat en psiquiatria i psicobiologia per la Universitat de Barcelona.
 
Pifarré ha estat professor associat de bioètica i professor associat de psiquiatria a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida, entre altres col·laboracions docents dins la Universitat de Lleida. Des del mes de març és vicedegà i cap d’Estudis de la Facultat de Medicina de Lleida.
 
La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat principalment a la ciutat de Lleida. Va treballar com a metge intern resident de psiquiatria a l’Hospital Universitari de Bellvitge de l’any 1994 al 1997. L’any 1998 va iniciar la carrera professional a l’empresa pública de Lleida Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) com a metge adjunt de psiquiatria de l’Hospital de Santa Maria. Des de l’any 2003 és el director mèdic de l’Àrea de Salut Mental de l’empresa pública GSS.
 
Josep Pifarré ha participat en nombroses comissions i compta amb una llarga experiència en gestió i representació dins el sector sanitari. Des de l’any 2008 és president del Comitè d’Ètica Assistencial de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i ha estat membre de diverses comissions assistencials, especialment relacionades amb la salut mental. Forma part, des de l’any 2007, de la junta del Col·legi Oficial de Metges de Lleida.
 
Pel que fa a la recerca, el nou delegat de Salut a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran ha estat investigador principal del grup de recerca Fonaments biològics dels trastorns mentals, dins l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, i l’any 2009 va obtenir un guardó, en la categoria de “jove investigador acreditat”, de la Societat Espanyola de Psiquiatria Biològica.