El Govern reforçarà la lluita contra els incendis forestals

El Govern reforça la lluita contra els incendis forestals

query_builder   17 abril 2012 13:52

event_note Nota de premsa

El Govern reforça la lluita contra els incendis forestals


• Entre l’1 de juny i el 31 d’octubre s’estableix un reforç addicional als equips d’extinció d’incendis, al personal de suport a l’operatiu del cos de bombers i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya

• Es destinaran més de 9 milions d’euros a la contractació del personal necessari per afrontar la campanya forestal

El Govern reforçarà la lluita contra els incendis forestals amb la contractació del personal necessari per fer front a la campanya forestal d’enguany. Entre l’1 de juny i el 31 d’octubre es reforçaran els equips d’extinció d’incendis, el personal de suport al cos dels Bombers de la Generalitat i el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). En total el Govern destinarà més de 9 milions d’euros a la contractació de personal.

El Consell Executiu ha aprovat avui el Programa Campanya Forestal de 2012  amb l’objectiu de reforçar la lluita contra els incendis i autoritzar la contractació del personal necessari per a l’any 2012. Els objectius del programa són els següents:

•    Donar suport a les dotacions dels parcs de bombers i altres unitats els mesos en què s’intensifica l’activitat.

•    Realitzar tasques de vigilància de zones forestals des de punts de guaita.

•    Donar suport a les tasques de caràcter auxiliar al cos de bombers que tenen un efecte tant en la logística operativa com en les comunicacions operatives.

•    Oferir suport administratiu en la campanya forestal.

    
En el marc del Programa Campanya Forestal per a l’any 2012 s’autoritza a contractar els recursos humans necessaris i redistribuir el personal funcionari i interí, en ús de l’assignació provisional de funcions, per cobrir les places de caràcter més administratiu.

Cada any, el Govern porta a terme la campanya forestal de prevenció d'incendis, que comporta el desplegament de més efectius per a vigilància, prevenció i extinció. Així mateix, alguns mitjans aeris, tant helicòpters bombarders com avions de vigilància i atac, fan rutes de prevenció, d’acord amb el mapa de risc d'incendi forestal elaborat pel Cos d'Agents Rurals. Durant tot l’any, i en col•laboració amb els ajuntaments, es fan actuacions concretes de prevenció, com neteja de franges forestals properes a urbanitzacions, neteja de vegetació seca de parcel•les no edificades i de vials, manteniment de la xarxa d'hidrants i elaboració de  plans d'autoprotecció locals. Totes aquestes tasques preventives ajuden a minimitzar els efectes de propagació d’un incendi forestal.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined