Govern

Irene Rigau: "Anar de bracet de la cultura és el millor que pot fer una escola"

query_builder   17 abril 2012 19:41

event_note Nota de premsa

Irene Rigau: "Anar de bracet de la cultura és el millor que pot fer una escola"

  • Ho ha afirmat durant la signatura dels dos nous convenis del projecte educatiu Escoles Tàndem
Escoles Tàndem
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat aquesta tarda que “anar de bracet de la cultura és el millor que pot fer una escola, perquè una escola és cultura i ha de transmetre la cultura”. Ho ha fet aquesta tarda durant la signatura dels nous convenis impulsats per la Fundació CatalunyaCaixa per incorporar més centres educatius de cara al curs 2012-2013 al projecte educatiu Escoles Tàndem.  
 
Rigau ha destacat que l’objectiu d’aquest projecte és que els centres que hi participen “esdevinguin centres de referència. Es tracta de donar una oferta educativa cada cop de més qualitat, compromesa amb la cultura”. Ha explicat que la incitativa “obrirà vies de futur als alumnes” i que “si s’esforcen podran veure els seves aspiracions fetes realitat”. Així mateix, ha recordat que s’han ampliat les zones escolars de Barcelona, fet que permetrà que més alumnes puguin matricular-se en aquests centres amb “projectes singulars”.
 
La titular d’Ensenyament ha recordat que “l’escola avui en dia té una tasca difícil pels temps que vivim i fer costat als centres per acostar-los al món científic i musical és elevar molt l’escola”. En aquest sentit, ha agraït a la Fundació CatalunyaCaixa que “faci costat als nostres centres, fet que ens ha d’ajudar a  posar els nostres centres a nivell d’Europa”. Ha afegit que “estem davant de projectes multiplicadors que van més enllà”.
 
El primer Tàndem és el format per l'IES Apel·les Mestres amb el Parc Científic de Barcelona, que té com a objectiu fomentar la cultura científica entre els alumnes. El projecte preveu la realització d’activitats específiques que es faran cada curs i que es duran a terme a través de tallers. També contempla activitats generals que es faran a tot el centre per incorporar la ciència al dia a dia de l’institut.
 
El segon projecte el duran a terme l'Escola Labouré amb la Fundació Tot Raval i l'Escola de Músics i JPC. L’escola s’especialitzarà en les arts musicals i escèniques i es treballaran aspectes específics, com la comprensió lectora o l’aplicació de les matemàtiques i habilitats del medi, sempre dins del tronc fonamental que és la música.
 
Aquestes escoles s'uneixen als projectes iniciats aquest curs 2011-2012: el de l'Escola Poblenou i l'Esmuc i l'Escola Jacint Verdaguer i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Ambdós projectes tenen la música com a eix transversal.
 
 
 
17 d’abril de 2012

1  

Imatges

Escoles Tàndem

Escoles Tàndem 4572