El conseller F. Xavier Mena es reuneix amb els principals agents institucionals i econòmics de La Sénia per impulsar un pla conjunt de reactivació econòmica al territori

query_builder   27 abril 2012 20:59

event_note Nota de premsa

El conseller F. Xavier Mena es reuneix amb els principals agents institucionals i econòmics de La Sénia per impulsar un pla conjunt de reactivació econòmica al territori

 

  • El conseller, acompanyat de responsables del Departament en matèria d’indústria, energia, comerç i turisme, ha visitat avui La Sènia,  on  ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa del municipi, Maria Pilar Ballester, i amb els membres del consistori per treballar en aquest pla que ha de permetre desenvolupar les línies estratègiques a seguir per a la reactivació i diversificació econòmica de la zona
 
  • En el marc d’aquesta visita, el conseller també s’ha reunit amb representants del Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i Moble de Catalunya (CENFIM), el Centre Internacional de Negocis del Moble de la Sénia (CINMS), i de la Federació de Comerciants del Moble de La Sènia (FECOMS)
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha visitat avui el municipi de la Sènia, a la comarca del Montsià. El conseller acompanyat de la directora dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació a les Terres de l’Ebre, Mercè Miralles, i de responsables del Departament en matèria d’indústria, energia, comerç i turisme, s’ha reunit  avui amb els principals agents econòmics i institucionals del municipi amb l’objectiu d’impulsar un pla conjunt de reactivació i diversificació econòmica al territori.
 
El conseller ha iniciat la jornada a l’Ajuntament de La Sènia, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa del municipi, Maria Pilar Ballester, i la resta de membres del consistori. En aquesta trobada el conseller ha estat acompanyat també per responsables del Departament en matèria d’indústria, energia, comerç i turisme.
 
Un cop finalitzada aquesta primera reunió de treball, el conseller Mena, ha visitat el Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i Moble de Catalunya (CENFIM) i el Centre Internacional de Negocis del Moble de la Sènia (CINMS). En el marc de la visita al municipi de La Sènia, el conseller F . Xavier Mena també ha mantingut una reunió amb els responsables dels centres CENFIM i CINMS, i de la Federació de Comerciants del Moble de La Sènia (FECOM)
 
En aquesta jornada de treball, el Departament d’Empresa i Ocupació, l’Ajuntament de La Sènia i els agents econòmics del territori han treballat en les línies mestres que ha de seguir aquest pla de dinamització econòmica de La Sènia.
 
El conseller d’Empresa i ocupació, F. Xavier Mena, ha explicat que aquest Pla contempla diferents vies estratègiques d’actuació que es treballaran amb els diferent agents implicats al llarg d’aquest 2012.
 
“Hem de treballar per reorientar la indústria de la fusta i del moble mitjançant la innovació de producte, la internacionalització i l’adaptació de nous canals de comercialització per al sector”, ha explicat el conseller. També “dinamitzant el turisme i aprofitant la potencialitat del Parc Natural dels Ports, la Ruta de l’Oli o el camp d’aviació republicà, per cert molt apreciat pel turisme rus perquè hi ha enterrat un heroi de l’aviació russa. Pels russos honorar els seus herois és molt important, i amb el volum de turisme rus que visita el nostre país, això ho hem d’aprofitar”.
 
En l’àmbit energètic una de les grans potencialitats seria la instal·lació d’una planta de biomassa fet que suposaria “una inversió de 57 milions d’euros i això sens dubte també és una altra potencialitat pel territori”, ha reblat el conseller. “Tots junts, Govern, Ajuntament i empresaris hem de treballar per tal de reactivar l’activitat econòmica de la Sènia. Aquests darrers anys malauradament hi hem perdut teixit productiu i s’han destruït forces llocs de treball, però el coneixement i les bases d’una indústria puntera hi són i cal que ho aprofitem”.
 
“La intenció és redreçar l’economia de la Sènia, generar-hi llocs de treball i, sota el principi de diversificació de l’economia, normalitzar la vida econòmica i restaurar els nivells de benestar d’aquesta població”, ha resumit el conseller.
 
 
Demà dissabte, el conseller Mena inaugurarà a Tortosa la fira multisectorial ExpoEbre
 
El conseller d’Empresa I Ocupació, F. Xavier Mena, continuarà demà la seva visita a la demarcació de les Terres de l’Ebre. A les 11 h. el conseller visitarà l’ajuntament de Tortosa i posteriorment a les 12.00 hores inaugurarà la fira multisectorial ExpoEbre, que arriba enguany a la seva 68 edició i que es podrà visitar fins el proper 1 de maig. Expo Ebre, amb 184 expositors, compta aquest any amb espai per a nous sectors, com ara el turisme, l'emprenedoria i el medi ambient.

1  

Fitxers adjunts

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i l'alcaldessa de La Sènia, Maria Pilar Ballester

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i l'alcaldessa de La Sènia, Maria Pilar Ballester
JPG | 1573