Model FP dual

El Govern impulsa la Formació Professional dual per afavorir la reactivació econòmica

query_builder   8 maig 2012 13:55

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la Formació Professional dual per afavorir la reactivació econòmica

  • Una trentena d’empreses i dues agrupacions empresarials col·laboraran el curs vinent en la implantació del model de Formació Professional Inicial de tipus dual
 
  • Amb el nou model, els alumnes tenen un contracte o beca salari i fan part de la formació en una empresa, ja sigui teòrica o pràctica 
 
  • La Generalitat elaborarà el curs vinent el catàleg de titulacions pròpies
 
 
El Govern ha avalat avui l’informe per donar l’impuls a la Formació Professional  que ha de permetre afavorir la reactivació econòmica. L’informe recull diferents accions que milloren l’oferta formativa i alhora consoliden la formació professional com una aposta de futur. Per fer-ho possible, s’ha acordat fer una clara aposta per la formació dual, que significa una major vinculació amb el món empresarial que ha de servir per fomentar l’ocupació.
 
La Formació Professional Inicial amb model dual permet que l’alumne compagini la formació al centre docent i l’activitat productiva en una empresa relacionada amb la titulació que està cursant. Aquesta empresa ha de tenir un acord previ amb el centre docent per garantir la millor formació. Així, una part dels aprenentatges que ara s’obtenen al centre docent, s’obtindran amb l’activitat productiva.
 
Aquest nou model permet que les empreses incorporin alumnes d’FP inicial mitjançant contractes laborals de beques salari. També poden fer cursos de formació contínua per als alumnes contractats a l’empresa o impartir parts dels cicles formatius a les seves instal·lacions.
 
Hores d’ara, un total de 33 empreses i dues agrupacions empresarials ja s’han sumat al nou model, que es posarà en marxa el curs vinent, 2012-2013. Aquestes empreses estan repartides en nou centres de formació professional de tot Catalunya.
 
 
Catàleg de titulacions adaptat a les necessitats productives
 
El Govern també ha acordat que el curs vinent s’elabori el catàleg de títols propis que han de donar sortida a les necessitats laborals del país. Actualment ja s’estan elaborant els títols següents:
 
  • Prevenció i extinció d’incendis i salvaments (grau mitjà) (curs 2012-2013).
 
  • Instal·lacions d’aigua (grau mitjà) (curs 2012-2013).
 
  • Animació en circ (grau mitjà) (curs 2013-2014).
 
 
Se sumen a aquestes dues mesures les adaptacions curriculars. Es tracta de titulacions que ja existeixen però que s’adapten per atendre les necessitats dels sectors productius de cada zona o a la demanda laboral. Les titulacions que hi ha actualment són les següents:
 
  • Gestió administrativa, orientació a l’àmbit jurídic (Barcelona, Girona, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Reus i Tarragona).
 
  • Manteniment electromecànic, adaptat a vaixells d’esbarjo (Barcelona, l’Ametlla de Mar, Sant Feliu de Guíxols).
 
  • Conducció d’activitats físiques i esportives en el medi natural orientat a estacions d’esquí (el Pont de Suert).
 
  • Gestió comercial i màrqueting, adaptat al màrqueting enològic (Alella).
 
  • Electromecànica de vehicles automòbils, adaptat a vehicles industrials (Barcelona, Lleida).
 
  • Mecanització, manteniment i reparació de rellotgeria (Barcelona).
 
  • Electromecànica de vehicles, avions amb motor de pistó (el Prat de Llobregat i Reus).
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined