Inauguració FiraGran

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, inaugura la 14a edició de FiraGran

Durant la visita al saló de la gent gran, el conseller ha presidit també la jornada Inforesidències, que ha tractat la situació del sector geroassistencial a Catalunya

query_builder   10 maig 2012 16:28

event_note Nota de premsa

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, inaugura la 14a edició de FiraGran

Durant la visita al saló de la gent gran, el conseller ha presidit també la jornada Inforesidències, que ha tractat la situació del sector geroassistencial a Catalunya

El conseller Cleries a FiraGran
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha inaugurat aquest matí la 14a edició de FiraGran, el saló de la gent gran de Catalunya i ha elogiat la trajectòria d’aquest punt de trobada de gent gran, empreses, institucions i entitats. La fira té lloc a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat fins diumenge 13 i es preveu que rebi uns 120.000 visitants. Prop de 17.000 persones s’han implicat en la preparació de les activitats que es duen a terme en el marc de FiraGran.
 
Durant la seva intervenció, el conseller Cleries ha reivindicat que “les persones grans s’han de sentir útils i estimades, perquè avui són un dels motors de participació més importants amb que compta Catalunya”. Segons el conseller, aquest col·lectiu “pot aportar i donar des de l’experiència”. “En un moment com el que estem vivint, el vostre testimoni és clau per sortir-nos-en. Cal que repensem les coses per a fer-les millor i això passa per recuperar valors com el de l’esforç i el treball, i també l’esperança. Uns valors que us són propis i que ara necessitem més que mai”.
 
A l’acte inaugural, han acompanyat el conseller l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín; la vicepresidenta de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i el director de FiraGran, Juli Simón.
 
El Departament de Benestar Social i Família és una de les institucions públiques de referència a la fira i hi és present amb un estand propi. En aquest espai es pot sol·licitar informació i assessorament sobre casals de gent gran i d’altres equipaments cívics, el programa de la medalla centenària, serveis de centre de dia assistit o residències per a gent gran.
Abans de l’acte inaugural, el conseller Cleries ha presidit la Jornada anual Inforesidències, que ha tractat la situació del sector geroassistencial a Catalunya. En la ponència inaugural, el conseller Cleries ha denunciat les darreres actuacions del govern espanyol pel que fa al desplegament de la Llei de la dependència. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que “es pot fer més amb menys, però no es pot fer més amb res”. És per això que Cleries ha insistit que “des de Catalunya seguirem invertint esforços per atendre la gent, perquè és la nostra prioritat, però en cap moment deixarem d’exigir al Govern espanyol que també compleixi amb allò que estableix la llei”.