La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, destaca el model integrador de l'escola catalana

query_builder   11 maig 2012 15:18

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, destaca el model integrador de l'escola catalana

 

  • La consellera d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions a Cervera, on aquest matí ha visitat les escoles Mossèn Josep Arques i Jaume Balmes
 
foto petita
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat el model d'escola catalana, "un model d'integració que ha estat un èxit gràcies als mestres, que van optar per la normalització lingüística". Rigau ha fet aquestes declaracions a Cervera, on aquest matí ha visitat les escoles Mossèn Josep Arques i Jaume Balmes, acompanyada del director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i de l’alcalde de Cervera, Ramon Royes.
 
La titular d’Ensenyament ha afegit que "nosaltres hem fet una aposta per la barreja perquè a Catalunya la barreja ens fa forts" i que "hem apostat per un model d'integració que és la millor vacuna perquè determinats pensaments puguin conquerir espais com ha passat en altres països".
 
La consellera Rigau ha assenyalat als alumnes de Cervera que "tot el que hagueu après a l'escola us ajudarà de cara al futur a donar resposta a la vida". Així mateix, els ha demanat que aprofitin tot el que se'ls ofereix a les aules i els consells del professorat. Als docents els ha recordat la importància de la seva tasca, atès que "als infants els devem seguretat, tan emocional com cognitiva, perquè afrontin el futur amb esperança".
 
La titular d'Ensenyament ha remarcat que "un mestre és una persona optimista perquè, si no cregués en la potencialitat de l'alumne, ja no ho podria ser". També ha expressat que "el seny i el coratge ens ha de portar a fer el que és imprescindible i clau i, si ho fem amb qualitat, el fruit serà molt gran".
 
La consellera Rigau ha inaugurat l’ampliació de l’Escola Mossèn Josep Arques i ha visitat algunes de les aules de les noves instal·lacions. El centre té un total de 380 alumnes dividits en 18 grups, 6 d’infantil i 12 de primària.
 
Posteriorment, Irene Rigau s’ha traslladat a l’Escola Jaume Balmes amb motiu del 75è aniversari del centre. En aquesta escola ha visitat les instal·lacions del centre i una exposició de material antic de l’escola elaborada per commemorar l’aniversari. El centre té un total de 394 alumnes dividits en 18 grups, 6 d’infantil i 12 de primària.
 
 
11 de maig de 2012

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 846