El conseller de Salut inaugura el nou Laboratori de Metabolisme i Càncer de l'IDIBELL

query_builder   11 maig 2012 14:07

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut inaugura el nou Laboratori de Metabolisme i Càncer de l'IDIBELL

L’equipament està dirigit per l’investigador George Thomas, un referent internacional en la recerca en aquest camp.
 
Idibell
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat avui el nou Laboratori de Metabolisme i Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i dels representants de les institucions sòcies de l’IDIBELL (l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia i la Universitat de Barcelona), així com de diverses autoritats sanitàries i de recerca.
 
El nou Laboratori de Metabolisme i Càncer és un espai de més de dos-cents metres quadrats que disposa dels equipaments més avançats. Les obres del laboratori i de l’equipament han tingut un cost d’uns 400 mil euros, que s’han finançat amb el fons de la convocatòria de 2011 del Subprograma d’actuacions científiques i tecnològiques en parcs científics i tecnològics (INNPLANTA), a través del Consorci Biopol’H, el parc empresarial de l’Hospitalet de Llobregat en l’àmbit de la biomedicina i les ciències de la salut.
 
Investigador rellevant
El laboratori està dirigit pel doctor George Thomas, un dels investigadors més rellevants del món en l’àrea del metabolisme i el càncer. El Dr. Thomas es va incorporar a l’IDIBELL a final de l’any 2011 procedent de la Universitat de Cincinnati, on dirigia l’Institut de Malalties Metabòliques.
 
Juntament amb el Dr. Thomas, formen part del Grup de Metabolisme i Càncer de l’IDIBELL els investigadors Sara Kozma, també procedent de Cincinnati, i Albert Tauler, investigador de la Universitat de Barcelona adscrit a l’IDIBELL.
 
George Thomas ha estat reconegut per la comunitat científica com un líder innovador en el camp de la transducció de senyals i el control del creixement cel·lular. Els estudis de l’investigador nord-americà han revolucionat el nostre coneixement de les vies de transducció de senyals i els processos que condueixen a l’aparició de moltes malalties. El treball del grup del Dr. Thomas ha permès el desenvolupament de nous fàrmacs contra el càncer, alguns dels quals s’estan aplicant a l’atenció clínica i altres estan en fase de proves en assaigs clínics.
 
La contractació de George Thomas va portar a l’IDIBELL més de dos anys de negociacions. Finalment, l’arribada de l’investigador va ser possible gràcies al finançament de l’Institut de Salut Carlos III del Govern espanyol, a través del programa de centres d’investigació sanitària acreditats.
 
L’IDIBELL és un centre de recerca creat l’any 2004, participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia i la Universitat de Barcelona i està ubicat a l’espai Biopol’H de l’Hospitalet de Llobregat.

1  

Fitxers adjunts

L'investigador George Thomas s'uneix a l'IDIBELL

L'investigador George Thomas s'uneix a l'IDIBELL
PDF | 75