cultura

La Generalitat commemorarà el centenari del naixement de Salvador Espriu l'any 2013

query_builder   15 maig 2012 12:19

event_note Nota de premsa

La Generalitat commemorarà el centenari del naixement de Salvador Espriu l'any 2013

  • Amb l’Any Salvador Espriu l’Executiu vol divulgar la vida i l’obra d’una de les principals figures de la literatura catalana
 
El Govern de la Generalitat commemorarà l’any 2013 el centenari del naixement de l’escriptor Salvador Espriu. Per commemorar l’efemèride, durant l’Any Salvador Espriu s’organitzaran conferències, exposicions, projectes editorials i certàmens per a la divulgació de la vida i l’obra d’una de les principals figures de la literatura catalana.
 
El Govern nomenarà un comissari per al centenari de Salvador Espriu, perquè coordini les diverses iniciatives i activitats que es proposin des de la Generalitat per commemorar l’efemèride.  
 
Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 1913 – Barcelona, 1985) és una de les figures cabdals de les lletres catalanes del segle XX. Va escriure novel·la, teatre i poesia, i va combinar amb habilitat diferents formes literàries: la lírica, l’elegia, la sàtira i la didáctica. L’any 1972 se li va atorgar el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.
 
Entre les seves obres destaquen Israel; Dr. Rip; La revolta dels Sants; Laia; Aspectes; Els avets; Miratge a Citerea; Letizia; Ariadna al laberint grotesc; Antígona; Cementiri de Sinera; Primera història d’Esther; Les hores; Mrs. Death; El caminant i el mur; Final del laberint; La pell de brau; Les roques i el mar, el blau; Una altra Fedra si us plau... , Per a la bona gent.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined