El Departament de Benestar Social i Família, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, ha organitzat un curs sobre gestió d’entitats. Aquesta formació va dirigida a totes aquelles associacions gitanes i persones vinculades al moviment associatiu que treballen directament amb població gitana a Catalunya.
Prop de 40 representants d’una vintena entitats s’han inscrit a l’activitat, que s’emmarca en les actuacions del Pla integral del poble gitano de la Generalitat de Catalunya.
La directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera, ha destacat el fet que “entre l’alumnat hi trobem representants d’associacions que treballen pel poble gitano des de diversos àmbits (social, cultural, del camp de l’ensenyament, de la mediació, de promoció de la dona...); entitats històriques que són un referent del moviment associatiu català i també d’altres entitats més joves que comencen amb molta empenta”. Segons la directora, “aquesta diversitat farà molt enriquidora i profitosa l’experiència formativa”.
El curs té com a objectius augmentar les competències de les entitats gitanes i la seva capacitat gestora; afavorir la solvència de les entitats per tal de desenvolupar plans de treball sostenibles i a llarg termini, i projectar una imatge de les entitats gitanes com a agents socials dinàmics, oberts a la participació i amb un gran potencial transformador.
El curs es durà a terme entre maig i octubre i té una duració total de 47 hores. Els continguts s’estructuren en diversos mòduls, com ara gestió d’entitats, elaboració de projectes, comunicació o cerca de noves vies de finançament.
Centre d’Investigació Socioeducatiu, Romane Glausura (Veus Gitanes), Fundació Jesús Gómez i Fundació Pere Tarrés seran les entitats encarregades de la docència.