El conseller Recoder destaca la importància del tercer sector en la formulació i aplicació de les polítiques ambientals

Ha participat a la Jornada "La Cimera de Rio+20: Desafiaments, perspectives i reptes", organitzada pel Fòrum Mundial de Xarxes de la Societat Civil UBUNTU

query_builder   21 maig 2012 19:00

event_note Nota de premsa

El conseller Recoder destaca la importància del tercer sector en la formulació i aplicació de les polítiques ambientals

Ha participat a la Jornada "La Cimera de Rio+20: Desafiaments, perspectives i reptes", organitzada pel Fòrum Mundial de Xarxes de la Societat Civil UBUNTU

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha destacat la importància dels governs locals i regionals en la formulació i en l’aplicació de les polítiques ambientals, i s’ha referit al tercer sector com a “part essencial per a la inspiració, l’aplicació i el seguiment crític d’aquestes polítiques”. Recoder ho ha dit aquest vespre en el transcurs de la Jornada “La Cimera de Rio+20: Desafiaments, perspectives i reptes”, organitzada pel Fòrum Mundial de Xarxes de la Societat Civil UBUNTU.
 
Catalunya participa com a Govern i com a societat des de l’inici del procés cap a la Cimera pel Desenvolupament Sostenible que se celebrarà a Rio de Janeiro el mes vinent, 20 anys després de la Cimera de la Terra de 1992, també de Rio, que va marcar el tret de sortida de les polítiques ambientals. En aquest temps, la realitat ambiental a Catalunya ha canviat radicalment i ha millorat pel que fa a objectius, polítiques, infraestructures, gestió, compromís, internalització i transversalitat de l’acció ambiental.
 
Catalunya ha fet aportacions a l’Esborrany Zero, que serà el document de partida de les negociacions. I ho ha fet a través del document anomenat “Aportacions de Catalunya -12 propostes per al 2012-”, en el marc del procés de participació obert per les Nacions Unides i en un lideratge compartit entre el Govern de la Generalitat i els agents socials. En el document, Catalunya expressa el suport a la fixació de les bases per transformar el model econòmic actual cap a una economia verda que ens dugui cap a un desenvolupament sostenible i cap a l’eradicació de la pobresa, que impulsi l’ocupació, posi en valor el món rural, promogui nous instruments econòmics i fiscals per millorar la competitivitat i el medi ambient i fomenti la col·laboració entre el sector públic i els actors socials i econòmics privats per impulsar partenariats multiactor.
 
També proposa renovar el sistema de governança ambiental internacional, que ha d’evolucionar cap a una dinàmica amb major presència del governs regionals i locals, més territorialitzada i amb fons econòmics regionalitzats i que reconegui la regió mediterrània com a àrea d’actuació prioritària.