Interior

El Govern reestructura l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

query_builder   22 maig 2012 13:59

event_note Nota de premsa

El Govern reestructura l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

  •  Respon a la necessitat de reflectir els dos grans àmbits de formació del centre: la policial i la de bombers i protecció civil
El Govern ha aprovat avui el decret que defineix la nova estructura de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. L’adaptació respon a la necessitat de reflectir els dos grans àmbits de formació especialitzada i diferenciada que ofereix el centre: la formació de policies i la de bombers. Igualment, l’experiència d’aquests quatre anys de funcionament de l’Institut ha posat de manifest la necessitat de disposar d’una identitat singular diferenciada per a les escoles d’aquests dos col·lectius majoritaris.
 
Amb la reestructuració aprovada avui, l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya s’organitzarà en dos òrgans diferenciats:
 
  • Escola de Policia de Catalunya. S’estructura en l’Àrea d’Instructors de Policia, l’Àrea de Continguts de Formació Policial i el Servei de Formació Policial.
 
  • Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya. S’estructura en l’Àrea d’Instructors i de Continguts en Riscos, Emergències i Protecció Civil, el Servei de Formació en Riscos i Emergències i la Secció de Formació en Protecció Civil. Per primera vegada s’ofereix un tractament específic i diferenciat a la formació que ha de rebre el personal dels col·lectius professionals de protecció civil.
 
 
La reestructuració s’emmarca en el Pla de Govern 2011-2014, que preveu singularitzar la personalitat de l’Escola de Policia i de l’Escola de Bombers en l’estructura organitzativa i de funcionament de l’Institut.
 
D’altra banda, la Llei 10/2007, de 30 de juliol, de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya permet que l’Institut utilitzi les anteriors denominacions en les activitats formatives que organitza i que tinguin com a destinataris el personal d’aquests àmbits.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined