Territori

El Govern estableix una pròrroga extraordinària de 4 anys per a la Llei de barris

query_builder   22 maig 2012 14:07

event_note Nota de premsa

El Govern estableix una pròrroga extraordinària de 4 anys per a la Llei de barris

  • Els ajuntaments que no hagin conclòs els projectes en finalitzar la pròrroga ordinària de 2 anys que preveu la Llei, tindran ara 4 anys més de termini
El Govern ha aprovat avui una pròrroga extraordinària de 4 anys per als ajuntaments beneficiaris dels ajuts de la Llei de barris que no hagin acabat els seus projectes un cop finalitzada la pròrroga ordinària de 2 anys. L’Executiu considera necessària la mesura per fer front a l’actual context pressupostari i garantir l’execució de les actuacions, que han tingut un impacte positiu al territori.
 
La Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial preveia un termini de 4 anys perquè els ajuntaments beneficiaris dels ajuts executessin els seus projectes de regeneració integral, amb la possibilitat d’optar a una pròrroga ordinària de 2 anys més. No obstant això, la irrupció de la crisi financera internacional ha donat lloc a un nou escenari en què les administraciones públiques han hagut d’afrontar un reajustament pressupostari, acompanyat d’un gran esforç de contenció. En el cas dels projectes derivats de la Llei de barris, aquest context ha provocat que els dos anys de pròrroga ordinària hagin estat insuficients per a alguns ajuntaments.
 
Atès que l’efecte dels ajuts ha estat positiu per millorar les condicions urbanístiques i socials dels barris beneficiats, el Govern considera necessari ampliar en 4 anys més el termini de la pròrroga, de manera extraordinària. Així, el Consell Executiu ha aprovat la inclusió d’una disposició transitòria al decret de la llei per regular les condicions en què els consistoris es podran acollir a la pròrroga excepcional.
 
 
Projectes finançats
 
Podran gaudir d’aquesta pròrroga excepcional els ajuntaments que hagin obtingut finançament per als projectes d’intervenció integral a l’empara de les diferents convocatòries d’ajuts del Programa de barris. En tot cas, en el moment d’entrada en vigor d’aquesta modificació, s’hi podran acollir els municipis que hagin exhaurit o estiguin a punt d’exhaurir el termini de pròrroga ordinària sense haver pogut acabar la totalitat de les actuacions previstes.
 
Igualment, la causa per no haver pogut finalitzat els projectes ha de ser aliena als ajuntaments. En optar a la nova pròrroga, han de seguir garantint l’equilibri pressupostari entre els diversos camps d’actuació.
 
Per a aquells consistoris que han exhaurit la pròrroga ordinària, la sol·licitud per poder-se acollir a aquesta mesura excepcional s’haurà de presentar en el termini màxim de dos mesos des de l’entrada en vigor del decret. Entre els ajuntaments que, a hores d’ara, es troben en aquesta situació hi ha els de Manlleu, Santa Coloma de Gramenet, Tortosa, Sabadell, Berga, Montcada i Reixac, Mataró, Tarragona, Canovelles, Solsona, i Santa Perpètua de Mogoda.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined