Empresa i Ocupació

El Departament d'Empresa i Ocupació centralitzarà la gestió de la Renda Mínima d'Inserció

query_builder   29 maig 2012 14:36

event_note Nota de premsa

El Departament d'Empresa i Ocupació centralitzarà la gestió de la Renda Mínima d'Inserció

  • El Consell Executiu aprova que el Departament assumeixi l’òrgan tècnic administratiu de la Comissió Interdepartamental de la RMI, que fins ara depenia del Departament de Benestar Social i Família
 
  • L’objectiu és racionalitzar els serveis i unificar l’òrgan tècnic de gestió en un únic departament, agrupant la gestió administrativa i la pressupostària per aconseguir una major eficàcia en els circuits i millorar l’atenció als beneficiaris del programa
 
El Govern ha aprovat avui que el Departament d’Empresa i Ocupació assumeixi l’òrgan tècnic administratiu de la Comissió Interdepartamental de la Renda Mínima d’Inserció (RMI), que fins ara depenia del Departament de Benestar Social i Família. L’objectiu és racionalitzar els serveis i unificar l’òrgan tècnic de gestió del programa en un únic departament, que agruparà la gestió administrativa i la pressupostària, per assolir una major eficàcia i millorar l’atenció als beneficiaris del programa.
 
Les tasques relacionades amb la gestió i l’organització de la Renda Mínima d’Inserció estan intrínsecament lligades i interactuen constantment en la revisió de les prestacions trameses, en la validació, actualització i confirmació del pagament i en la detecció d’incidències i l’ordenació del pagament. Aquest fet, juntament amb les mesures de simplificació administrativa i l’impuls decidit del Govern a la inserció i als projectes d’autoocupació per als receptors de la renda mínima han portat l’Executiu a unificar els esforços en un únic departament.
 
Així mateix, es modifica la composició de la Comissió Interdepartamental de la RMI, que passarà a tenir 9 vocals, que seran nomenats pel conseller d’Empresa i Ocupació a proposta de cadascun dels departaments. El Departament d’Empresa i Ocupació tindrà 4 representants a la comissió, mentre que els departaments de Benestar Social i Família, Justícia; d’Ensenyament, d’Economia i Coneixement, i de la Presidència en tindran un cadascun.
 
El canvi d’adscripció orgànica de l’òrgan de gestió no modifica els circuits ni l’actual funcionament del programa.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined